Cirque Magique verlaat Ledegem en kiest nu voor Kasteel van Bossuit in Avelgem

© (Foto SB)
© (Foto SB)
Redactie KW

Met de baseline ‘together again, to gather again’ wil Cirque Magique opnieuw mensen samenbrengen om te dansen, te feesten, te raven… en dat op een nieuwe, inspirerende plek: Kasteel Van Bossuit te Avelgem.

Het aangekondigde sabatjaar om het concept te kunnen herdenken, de afgelopen 5 edities grondig te evalueren en een nieuw, strak plan uit te tekenen, kreeg het afgelopen jaar een extra dimensie. De doorstart die het festival beoogde, zag er enigszins anders uit maar 1 ding staat nu wel vast; Cirque Magique staat ingepland van 30 juli t.e.m. 01 augustus, op een sprookjesachtige site rond een fantastische eyecatcher… een 17e-eeuws kasteel.

“We hebben 5 fantastische edities mogen organiseren in Ledegem. We zijn klein maar ambitieus begonnen, veel gegroeid op relatief korte tijd en dat met de nodige groeipijnen. Na 5 jaar voel je bepaalde zaken anders aan, heb je voldoende feedback van bezoekers, fans, artiesten, crew en kom je ook voor keuzes te staan. Keuzes in functie van ons festival”, verklaart Dries (Claeys), oprichter en mede-organisator van Cirque Magique.

“In functie van onze ambities en de nood aan een nieuwe boost voor ons concept, hebben we een moeilijke maar juiste beslissing genomen. En Avelgem ontvangt ons met open armen!”

Nu iedereen rekening moet houden met het “nieuwe normaal” zal de festival-experience niet helemaal hetzelfde zijn. Dat dit een impact heeft op een belevingsfestival als Cirque Magique zal dan ook geen verrassing zijn.

“Dat het geen editie wordt zoals voorheen, zal niemand verbazen. Maar los van testing en een maximum-capaciteit verandert er eigenlijk niet zo heel veel. Dus laat ons liever focussen op wat er allemaal WEL kan”, vult Tijs (Vandenbroucke) aan, organisator en zaakvoerder.

“We kunnen weer samenkomen, we kunnen weer dansen, feesten en genieten van muziek uit binnen- en buitenland… samen, zij aan zij. Daar wordt je toch blij van. Niet? We zouden Cirque Magique niet zijn, mochten we niet de nodige randanimatie voorzien. De fans kennen ons als een “feelgood festival” waar ook ons muzikaal DNA voor verbinding zorgt, over genres en generaties heen. Van retro over techno tot melodic beats. Voor elk wat wils.”

De artiesten line-up moet alvast niet onderdoen voor een “normale” editie. Internationale kleppers als Joris Voorn (NL) en Marco Faraone (IT) zakken af naar Avelgem en worden versterkt door onze eigen Joyhauser, Nico Morano, M.I.K.E. en nog een handvol local talent. Het aantal plaatsen is gelimiteerd dus snel zijn is de boodschap.

Tickets gaan in verkoop vandaag om 18 uur stipt en zijn beperkt in aantal!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.