https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tickets Dranouter Zomersessies XL vliegen de deur uit, zaterdag al uitverkocht

Op zaterdag 7 augustus komt Bart Peeters naar Dranouter en die dag is al uitverkocht.©JASPER JACOBS BELGA
Op zaterdag 7 augustus komt Bart Peeters naar Dranouter en die dag is al uitverkocht.©JASPER JACOBS BELGA
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW Menen

Vrijdag om 11 uur begon de onlineverkoop van tickets voor de Dranouter Zomersessies XL. Er was heel wat belangstelling en al vlug waren er geen kaarten meer voor zaterdag 7 augustus, de dag waarop Bart Peeters op de affiche staat. Voor de andere festivaldagen zijn wel nog tickets beschikbaar, maar de organisatoren raden aan niet te lang te wachten met bestellen. Binnenkort worden nieuwe namen gelanceerd.

Festival Dranouter zet dit jaar de Zomersessies XL op poten, door de coronacrisis. Die vinden plaats van 5 tot 8 augustus, waarbij op elke festivaldag 2.500 mensen worden toegelaten, beschikbaar in 625 tickets voor bubbels van 4. Op de line-up staan nu al: Hooverphonic, ’20 jaar Flip Kowlier’, Bart Peeters en Het Zesde Metaal. “Per festivaldag stellen we een topaffiche samen in een veilige setting met een line-up van 5 artiesten”, klinkt het. “Binnenkort maken we nog namen bekend.”

Wacht niet te lang

Vrijdagmorgen om 11 uur begon de online ticketverkoop. “Het ging onmiddellijk hard”, aldus Bavo. “Heel veel mensen logden in zodat er wel wat wachttijd was. Al snel bleek de zaterdag, de dag dat Bart Peeters op de affiche staat, uitverkocht. Voor de andere dagen zijn er nog kaarten, maar lang wachten zou ik toch niet meer doen om een ticket te bestellen. Het is fijn te zien dat de mensen blijkbaar ons coronaproject kunnen smaken.”

Mocht het event niet of slechts met een beperkt publiek kunnen plaatsvinden, dan krijgen de mensen die een ticket kochten automatisch de waarde terug

De directeur denkt dat het inbouwen van de coronagarantie voor festivalgangers een groot pluspunt is. “Mocht het zomerevenement door corona niet of slechts met een beperkt publiek kunnen plaatsvinden, dan krijgen de mensen die een ticket kochten automatisch de waarde daarvan terug. Daardoor is er voor geen reden om geen tickets te kopen voor onze Zomersessies XL.”

Bubbeltickets

De prijs van de dagtickets – combitickets zijn er niet – wordt bepaald door de plaats in de tent. In zone 1, de eerste helft van de tent, dichtst bij het podium, kost een bubbelticket van 4 personen voor 1 festivaldag 288 euro in voorverkoop. Voor zone 2, die zich het verst van het podium bevindt, kost datzelfde ticket 252 euro in voorverkoop. Per bestelling kan je max. 5 x bubbeltickets van 4 personen aankopen. De organisatie hoopt dat de overheid binnenkort versoepelingen aankondigt, waardoor er meer tickets zouden beschikbaar zijn voor elke festivaldag.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten