https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Thijs Clinckemaillie is het eerste Timmeke van Heule

(foto KDS) © Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

Heule heeft voor het eerst in zijn geschiedenis naast Tineke ook een Timmeke van Heule. Zes kandidaten streefden naar het eerste Timmekeslint. Het eerste Timmeke van Heule, Thijs, was met zijn 35 jaar de oudste deelnemer van het gezelschap.

Als het aan Heule ligt dan vieren ze iedere dag feest. Heule heeft voor het eerst in zijn geschiedenis naast Tineke ook een Timmeke van Heule,’Thijs Clinkemaille’. Supporters kleuren het centrum, kinderen tonen hun circuskunsten en de verkiezingsavond van hoog niveau en een spetterend optreden van covergroep Les Truttes tot diep in de nacht zijn enkele hoogtepunten uit het rijkgevulde zaterdagprogramma.

(foto KDS)
(foto KDS) © Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener

De kindernamiddag is terug een topper. Het Tinekesbos werd omgedoopt tot het ‘kinderdorp’, een speelparadijs voor kinderen. Kinderen konden zich naar hartenlust uitleven in Ze konden proeven van circustechnieken. Diabolo’s, eenwielers, touw en tonlopen en jongleren.

Timmeke van Heule

Terwijl de Tinekeskandidates de klok rond bezig zijn met allerlei proeven opdrachten verkiest Heule zijn eerste Timmeke van Heule. Zes Timmekeskandidaten wierpen zich ten volle in de strijd voor het eerste Timmekeslint. Thijs Clinckemaillie (35), de oudste deelnemer van het gezelschap mag een jaar pronken met het Timmekeslint. Eerste ereheer is Tom Declercq, tweede ereheer is Rik Dumoulin. Thijs is uitbater van het restaurant ‘Hula’ in.

(foto KDS)
(foto KDS) © Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener

“Ik had het niet verwacht maar gehoopt. Daarom doe je toch mee”, zegt Thijs. “De verkiezingen waren de max! Ik heb een leuke namiddag beleefd. De proeven waren moeilijker dan ik verwachtte. Het leuke eraan is dat het oprecht spannend was.“ De verkiezing Timmeke van Heule is voor herhaling vatbaar.

Apotheose op zondagavond

(foto KDS)
(foto KDS) © Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener

De apotheose van de dag was de verkiezingsavond in o.c. De Vonke. Het ontmoetingscentrum was voor de gelegenheid ‘Circus Heulium’. Juryvoorzitter Khalid Sellam, nieuwsanker van StuBru, fungeerde er als circusdirecteur. De acht kandidates trotseren allerlei opdrachten. De supporters lieten zich luidkeels horen. Allen kandidates overleefden de gevreesde confrontatieproef. Hun opdracht: solliciteren voor een job bij de circusdirecteur Khalid. Wie de directeur tot ‘Tineke van Heule 2021’ benoemt weten de Heulenaars zondagavond. (Carlo Herpoel)

(foto KDS)
(foto KDS) © Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.