Testcentrum op Labadoux Zomert

Dit jaar kan er opnieuw gefeest worden, zonder afstand. © FODI
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Over een dikke week gaat ‘Labadoux Zomert’ in Ingelmunster van start. Op 20 en 21 augustus zullen ze daar werken met een Covid Safe Ticket om het festivalterrein te mogen betreden. Maar festivalgangers die daar nog niet over beschikken en dus nog niet (volledig) gevaccineerd zijn, kunnen zich nu ook laten testen in het gemeentedepot.

Eind juli was de organisatie van Labadoux nog aan het kijken of ze zelf sneltesten zouden aanbieden. Daarvoor werd gewacht op concrete informatie van de overheid. Nu is die informatie er waarschijnlijk, want het festival zet een eigen testcentrum op poten, op wandelafstand van het terrein. Wie een toegangsticket op zak heeft, kan er terecht voor een gratis test. “Zo sluiten we geen mensen uit en blijft het festival toch veilig”, zegt organisator Carl Windels.

Gratis

Wie een toegangsticket heeft voor Labadoux, kan gratis een sneltest verkrijgen. “Een kwartier na de test kan de bezoeker met een negatief resultaat naar het festivalterrein”, vertelt Carl. Om alles in goede banen te kunnen leiden, gaat het festivalterrein langs de Trakelweg een uur vroeger open dan normaal. Op vrijdag 20 augustus start het om 17 uur en op zaterdag om 15.30 uur. Een sneltest aanvragen kan telkens tot 21.15 uur.

Aan de ingang van het terrein zal iedereen gevraagd worden om zijn CovidSafe-app te openen op zijn gsm. Voor een goed verloop, vraagt de organisatie de bezoekers om de app op voorhand te installeren of om een papieren certificaat mee te brengen.

Mensen met coronasymptomen of die een hoog risicocontact hadden, worden gevraagd om niet naar Labadoux te komen. Meer info vind je op www.labadoux.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.