Succesvolle tweedaagse doet organisatie dromen van een vervolg: “Nostalgie smaakt naar meer”

De diverse standen tijdens de allereerste editie van Nostalagie konden op veel belangstelling rekenen. (foto LVW) © Luc Vanthuyne
Redactie KW

In de stadszaal Oosthove vond de allereerste editie van Nostalagie plaats. Het programma was divers. Van het derde Belgisch kampioenschap knikkeren tot een markt met lokale creatievelingen. Voor de muziek zorgde Radio ’t Lusterke met verschillende dj’s. Op beide dagen was er veel volk en daagden ook veel eters op. Ook de takeawayformule sloeg goed aan.

De tweedaagse Nostalgie was een initiatief van Antony Verschaeve van café ’t Lusterke in de Molenstraat en Les Boules d’Or, de enige knikkerclub in ons land. Ze organiseerden het derde BK knikkeren. “Ik denk wel dat onze markt geslaagd is, ik ben tevreden”, aldus Els Bailleur van Sfeer by Els uit de Komenstraat. “Het ging redelijk vlot om deelnemers te ronselen. Wie in me opkwam, stuurde ik een privé bericht en op een week tijd waren alle plaatsen ingevuld. Wervik heeft heel wat te bieden. Dat heb ik zelf gemerkt bij mijn opstart in september vorig jaar. Het is ook belangrijk naar de mensen te gaan en dus naar buiten te komen.”

Misschien kunnen we ook chalets plaatsen

Wie op zoek is naar een eindejaarsgeschenk, kan de degustatiebox van Fox Cider overwegen. “Het gaat om drie flesjes Fox Cider en een degustatieglas, tegen 16 euro”, zegt Maxime Claeys. “Die box is onder meer te koop in de superette Delphine, Chicolat en de kwaliteitsslagerij Mingneau. De verkoop van Fox Cider loopt nog altijd goed.”

Maxime won in juni vorig jaar de allereerste editie van ‘Lekker Werviks’ streekproduct 2021-2023’ en dat zorgde bij de verkoop voor een boost. “In de zomer was er natuurlijk wel meer verkoop in de cafés”, klinkt het. “In de herfst en winter neemt dat af, vandaar nu die degustatiebox. Ja, ik heb nog heel veel ideeën. (lacht) In december lanceer ik een nieuwe variant met calvados.”

DJ Bernardo

Terug van weggeweest was dj Bernardo. Hij is oudste dj uit de regio. In maart vorig jaar werd in de huurgarage van Bernard Verhaeghe (76) heel veel gestolen, wat het aanvankelijk moeilijk maakte nog muziek te draaien. “Uit het diepste van mijn hart mag ik zeggen dat Antony Verschaeve en enkele van zijn contacten me er bovenop hielpen met het bezorgen van cd’s en materiaal. Ja, na die inbraak zat ik in de put.” Maar daar klom hij uit. “Vorige week zondag draaide ik in Deulemont”, klinkt het bij de gewezen postbode. “Volgend weekend ben ik van de partij op een verjaardagsfeest in zaal Leiedale op de Menensesteenweg. Nadien draai ik nog in Wambrechies en voor volgend jaar heb ik al vijf boekingen.”

Mario Debrouwere is in zijn vrije tijd goochelaar en blaast en vouwt ballonnen, onder meer extra grote figuren. “Nieuw in het aanbod zijn geschenkballonnen”, klinkt het. “Door corona mochten er geen feesten plaatsvinden en was er dus ook geen animatie nodig. Nu is er een goede herstart, ik kan niet klagen. Nostalagie vind ik een prachtig initiatief. Het is tof om de kleine zelfstandigen te ontmoeten en te weten dat ze er zijn.” Ook hobbyschilder Vincent Carlier was er met werken.

Door de grote opkomst smaakt het naar meer. Als het afhangt van Els Bailleur, dan komt er een vervolg. “Eventueel ook deels buiten, met houten chalets”, zegt ze. “Groot dromen en klein beginnen. (lacht). We zien wel waar we landen. Chapeau voor iedereen trouwens en zeker ook de mensen achter de schermen.” (ED)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.