Streekproductenmarkt op Prinses Stefanieplein plechtig geopend

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Wie zin heeft in een lekker hapje kan zaterdag en zondag nog terecht op de streekproductenmarkt tijdens de Grote Braderie. Die werd zaterdagmorgen plechtig geopend.

Niet alleen de interessante koopjes wekken de interesse van de vele bezoekers van de braderie, maar ook de Vlaamse streekproductenmarkt – een organisatie van VLAM – op zaterdag en zondag, met nieuwe producten op het Prinses Stefanieplein, is beslist een bezoekje waard. De Streekproductenmarkt is ondertussen al aan haar zevende editie toe.

Uiteraard zijn er heel wat streekproducten uit onze eigen contreien aanwezig, maar ook Oost-Vlaamse, Vlaams-Brabantse en Antwerpse streekproducten tekenen present. Het initiatief kwam acht jaar geleden van Willy Deschildre – samen met zoon Karel – de koning van de streekproducten in de regio.

“Ik organiseerde vroeger altijd het ‘zwijn aan ’t spit’ ter hoogte van het Petit-Paris”, vertelt Willy. “Toen dat verdween zochten we een alternatief om de Torhoutsesteenweg met de Alfons Pieterslaan te verbinden. Zo rees het idee om een markt te organiseren met alleen maar streekproducten. Met succes, want we zijn ondertussen aan de zevende editie toe. We hebben nu nog een contract met de stad voor vijf jaar. VLAM investeert sterk in de streekproductenmarkt, die jaarlijks goed is voor duizenden bezoekers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier