Storm gooit roet in het eten voor Circus Pipo, eerste voorstelling pas woensdag in Roeselare

(gf) © MAARTEN DE BOUW
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Van woensdag 23 februari tot zondag 6 maart slaan de artiesten en clowns van Circus Pipo twee weken hun tenten op, op de parking van de Euroshop in Beitem. “Na die veel te lange onzekere periode kriebelt het om er opnieuw in te vliegen”, klinkt het enthousiast. Normaal zou de eerste voorstelling zaterdag al op het programma staan, maar het stormweer steekt daar een stokje voor.

“Circus Pipo bouwt al zeven generaties lang aan een ijzersterke reputatie en staat sinds jaar en dag garant voor dé familie-uitstap bij uitstek”, aldus Maria Heppenheimer, die zelf uit Frankrijk afkomstig is. “Ikzelf speel al mee sinds 1994 en zette het concept samen met mijn man vanaf 2007 verder. Door de jaren heen zijn we geëvolueerd naar een eigentijds circus met een heerlijke mix van het puur traditionele tot enkele unieke wervelende topacts.”

“De voorbije moeilijke periode zijn we niet bij de pakken blijven neerzitten maar hebben we aangewend om nieuwe uitdagende acts te ontwikkelen. Dat vernieuwende is altijd de sterkte van Circus Pipo gebleken. Onze enthousiaste artiesten brengen een anderhalf uur durende familieshow in een verwarmde tent”, benadrukt Maria.

Duo Slobi

“Vooral ons hilarische clownskoppel ‘Duo Slobi’ weet het ijs altijd vlug te breken. Verder staan er heel wat acrobaten, jongleurs en diabolo-acts op het menu. Een dierendressuur met honden, papegaaien en ons komisch paard maken er een totaalspektakel voor jong en oud van.”

De eerste voorstelling staat op woensdag 23 februari geprogrammeerd. Normaal was dat zaterdag 18 februari, maar het is te onveilig om de tent nu al op te bouwen.

Tickets kosten tussen de 12 en 23 euro. Die zijn te verkrijgen op voorstellingsdagen van 11 tot 12 uur en één uur voor de show begint of kun je reserveren via www.circuspipobelgium.be. Op zondag betalen de volwassenen kindertarief.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.