Stilzitten uitgesloten met aanstekelijke zuiderse ritmes op Feest Mondiaal in Oostkamp

(foto GST)
Redactie KW

Op 14 en 15 augustus vindt zowel in Oostkamp als in Ruddervoorde de tweede editie van het Feest Mondiaal plaats, een gratis tweedaags minifestival.

Na de eerste editie vorig jaar hebben de organisatoren de steun gekregen van de mondiale raad en de gemeente Oostkamp. Het belangrijkste doel van Feest mondiaal is mensen samenbrengen en kennis laten maken met elkaar. Voor de Oostkampse lokale mondiale verenigingen en organisaties is dit zomerse feest een ideale gelegenheid om de inwoners kennis te laten maken met hun werking, zowel plaatselijk als in het buitenland. Het mondiaal feest start op zaterdagavond in de feesttent op het Sint-Pietersplein met de eerste editie van de mondiale quiz. Inschrijven kan via het webformulier van de gemeente. De avond wordt afgesloten met een optreden van multi-instrumentalist Curt Ceunen.

Jean Bosco Safari

Zondag start het feest in Ruddervoorde op het speelplein naast de sporthal met om 14 uur leuke workshops voor kinderen, georganiseerd door KSA Ruddervoorde. Het Clownshuis zorgt voor de animatie. Je kan er via infostanden kennis maken met Oostkampnaren die zich inzetten voor organisaties over de hele wereld. Het muzikale gedeelte wordt in gang gezongen door het Eligiusensemble. De Brusselse Fanfakids brengen dan weer aanstekelijke zuiderse ritmes. Jean Bosco Safari komt het minifestival afsluiten. De toegang is gratis. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier