Stadsbestuur grijpt in: ‘Lekker Westhoeks’ op nieuwe locatie, geen Septemberfest dit jaar in Poperinge

© LBR

Komend weekend van 16 tot en met 18 september zouden er twee grote evenementen op het programma staan in Poperinge: Septemberfest op de Vroonhofsite en Lekker Westhoeks op de Grote Markt. Beide evenementen zouden in open lucht plaatsvinden. De slechte weersvoorspellingen zorgen voor een wijziging van de plannen.

Het college van burgemeester en schepenen heeft na intern overleg met het oog op veiligheid voor medewerkers en bezoekers twee beslissingen genomen. Septemberfest gaat helemaal niet door. Tickethouders worden eerstdaags persoonlijk op de hoogte gebracht.

Lekker Westhoeks verhuist van de Grote Markt naar zaal Maeke-Blyde. Alle brouwers en streekproducenten krijgen binnen een plekje. De sfeer en gezelligheid van de Grote Markt verhuizen mee naar de zaal, ook het verrassingspodium brengt de zomer naar binnen.

“Lekker Westhoeks is ondertussen een gekend begrip bij heel wat streekgenoten. We voorzien een streekproductenmarkt en bierdorp. Maar liefst 53 bieren zullen er te proeven zijn. De bieren dragen het label ‘Belgian Beer’, wat betekent dat ze voor minimum met 50 procent Belgische hop vervaardigd zijn”, vertelt burgemeester Christof Dejeagher.

Op vrijdagavond start Lekker Westhoeks opnieuw met een afterwork-editie vanaf 17 uur. “De groep Lesco zorgt voor de nodige ambiance. Op zaterdag en zondag gaat het gekende concept verder”, vult schepen Klaas Verbeke aan. Op zaterdag van 14 tot 23 uur en op zondag van 11 tot 21.30 uur. Aan de kassa kan je een starterspakket kopen met een proefglas en 3 jetons om van de aanwezige bieren, wijnen, frisdranken of fruitsappen te kunnen proeven.

Kola

“Daarnaast kan je op Lekker Westhoeks van een primeur genieten dankzij een samenwerking met Goeste. IJs- en eethuis Goeste heeft een eigen huisgemaakte Kola (frisdrank) ontwikkeld, vervaardigd door Poperings bedrijf Sowepo. De Kola bevat enkel ingrediënten van biologische oorsprong en komt binnenkort in siroopvorm op de markt, wat meteen een besparing op verpakkingsafval en transport betekent. Deze Kola Goestesiroop kan je dus in primeur verkrijgen op Lekker Westhoeks”, vertelt schepen Loes Vandromme.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.