https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sportpaleis aan zee voor 2.500 man in Middelkerke

De Proximus Pop-Up Arena bevindt zich in het Vrijetijdspark aan de Westendelaan. (foto LC)
De Proximus Pop-Up Arena bevindt zich in het Vrijetijdspark aan de Westendelaan. (foto LC)
Paul Bruneel

Proximus en Sportpaleis Group hebben afgelopen week groen licht gekregen voor hun Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Niet alleen muziekliefhebbers komen ruim aan hun trekken met concerten van heel wat bekende namen, ook de voetballiefhebber zal tevreden zijn. Er zullen immers ook een aantal wedstrijden van het Europees kampioenschap voetbal te volgen zijn.

Maanden terug sijpelden de eerste berichten binnen over de komst van de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Later werden de eerste namen van optredende artiesten bekendgemaakt en afgelopen week kondigden Proximus en Sportpaleis Group aan dat ze, gezien de versoepelingen en de betere coronacijfers, het licht op groen kregen.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker reageert enthousiast: “Mede dankzij de komst van Proximus Pop-Up Arena naar Middelkerke zullen we een nooit geziene evenementenzomer beleven in onze badplaats. Als ik de concertkalender bekijk en zie welke grote namen geprogrammeerd zijn, kan dit alleen maar een meevaller worden en heel wat volk naar Middelkerke brengen. Ik herhaal wat ik al enkele malen heb gezegd: in Middelkerke kun je de komende zomer in de meest veilige omstandigheden genieten van de gezonde zeelucht en dankzij de komst van de Proximus Pop-Up Arena genieten van de optredens van de aangekondigde topartiesten.”

EK Voetbal

Aan grote namen alvast geen gebrek: op de kalender prijken onder anderen Natalia, Bart Peeters, Cleymans & Van Geel, Alex Agnew, Axelle Red, Gers Pardoel, André Hazes en Jan Smit. Ook de voetballiefhebbers kunnen hun hartje ophalen met op 2 en 3 juli de kwartfinales en op 6 en 7 juli de halve finales van het Europees kampioenschap voetbal. Uiteraard zal ook de finale te zien zijn op 11 juli. In de maand juli zal het mogelijk zijn om 2.500 bezoekers te ontvangen met mondmasker en een stoel tussen elke reservering, in augustus waarschijnlijk nog meer.

Het is een hele onderneming, maar de organisatoren zijn er klaar voor. Jan Van Esbroeck, ceo Sportpaleis Group: “We zullen al onze expertise aanwenden om de bezoekers een heerlijke concertervaring aan te bieden. De evenementenlocatie bestaat uit twee delen: een concertarena en een zomerbar. De concertarena is een tent van 60 op 60 meter en heeft een hoogte van 19 meter. Die is overdekt, maar de zijkanten zijn open en dat zorgt voor een natuurlijke ventilatie. Op de U-vormige tribune zijn 2.500 plaatsen voorzien en op het middenplein kunnen nog eens 1.300 mensen plaatsnemen. Door de coronaregels kunnen we maar 70% van die capaciteit benutten en dat komt dus neer op zo’n 2.500 zitplaatsen. Voor de voetbalmatchen worden in het middenplein statafels geplaatst, waar men met vier personen kan rond zitten.”

Er zijn ook zeven bars voorzien. Bovendien zijn er een zomerbar met plaats voor 400 mensen en een zwembad van 7,5 op 3,5 meter. Dj’s zorgen daar voor muziek. Tijdens de concerten zullen zo’n 100 medewerkers aan de slag zijn op de locatie.

Onvergetelijke momenten

Bij Proximus is eveneens niets anders dan positieve commentaar te horen. Jim Casteele, Chief consumer market officer van Proximus: “Wij zijn bijzonder opgetogen over deze samenwerking en we zullen hier in de beste omstandigheden onvergetelijke momenten aanbieden aan de bezoeker.”

Info: www.proximuspopuparena.be; tickets: www.teleticketservice.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten