Smullen op Foodtruckfestival van Unizo Ingelmunster

Kaat Neerinck bij haar ’t Smoothiekarreke. © FODI FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op zaterdag 25 juni organiseert Unizo Ingelmunster van 16 tot 23 uur een foodtruckfestival onder de centrumbrug, naast café De Fagot. Op het programma staat muziek, food en drinks. De toegang is gratis.

Eén van de plaatselijke deelnemers aan het Unizo-project is Kaat Neerinck uit de Oostrozebekestraat. “Ik kijk echt uit naar komende zaterdag, kwestie van mijn eigen ’t Smoothiekarreke in de kijker te kunnen plaatsen”, glimlacht Kaat. “In juli, augustus en september is mijn smoothiebar in de Oostrozebekestraat weer open. De mensen kunnen dit jaar niet alleen smoothies, maar ook frisdranken, wijntjes en biertjes nuttigen. We zijn volop bezig met de inkleding. Zo willen we dit jaar nog meer dat zomergevoel opwekken met bijvoorbeeld hangmatten. Daarnaast ga ik de locatie van de smoothiebar zelfs verhuren doorheen de week én op vrijdag voor feestjes.”

Deelnemers

Unizo zocht en vond een mix aan foodtrucks die present zullen zijn. Een overzicht. Sylvia Degrande verwent met Aroma’s iedereen met koffies en patisserie, alles huisgemaakt. Anja Ketels van Music Burgers laat je smullen van artisanale zelfgemaakte hamburgers met een twist, een ware explosie van smaken en aangepaste sausjes. Daarnet lieten we al Kaat Neerinck aan het woord. Zij laat je genieten van gezonde, lekkere, fruitige en verfrissende smoothies in haar ’t Smoothiekarreke. Lukas zorgt met Lucky Greenview voor op vuur seizoensgebonden groenten, op unieke en passende wijze op smaak gebracht met verse tuinkruiden en dressing.

Zin in een ijsje? Dan moet je in Den IJsbeer van Veerle Desyn zijn, waar je kan proeven van artisanaal gemaakt hoeve-ijs en smaakvolle wafels. Genieten van heerlijke vers gemaakte homemade pizza’s kan bij Pittemnaerke, onder leiding van Mathieu De Witte, met ingrediënten die je rechtstreeks in Italië doen verzeilen. Wijnen Vanassche is er met een selectie van uitgebreide zuiderse rode en witte zomerwijnen, ook bubbels. Columbiaanse wereldkeuken ontdek je bij Rojas Martha, met Empanadas, Chili con carne, paella, fried chicken en Colombiaanse mojitos. Yoshi De Kerpel en Dylan Depypere zijn op de afspraak met café De Fagot, met hun bekende variëteit bieren van ‘t vat of in de fles. Wouter Van Snick laat je met Potatolicious heerlijke aardappelgerechten proeven, met speciale huisgemaakte vullingen, vlees, vis, veggie, vegan en aangepaste sausjes. De plaatselijke Scouts openen ook een bar met frisdranken en pintjes.

Zomermuziek

Unizo zorgt voor een muzikale omlijsting onder leiding van dj Fax, die vanaf het begin van dit event met zijn allerbeste zomermuziek de bezoekers dadelijk in de stemming zal brengen. Er is ook nog een extra muzikale verrassing.

Er is voldoende parkeergelegenheid voor wagens en fietsen voorzien op het braakliggend terrein van het vroegere bedrijf voor bouwmaterialen Desmet. De toegang voor fietsen en wagens is mogelijk via de Waterstraat, die ook beschikbaar blijft voor alle verkeer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.