Smoefeltocht en beachbar als alternatief voor fuif

(foto JCR) © JOKE COUVREUR
Redactie KW

Ter vervanging van de afgelaste Beachparty pakt jongerenvereniging KLJ Oostnieuwkerke tijdens het laatste weekend van augustus uit met twee verschillende initiatieven.

KLJ Oostnieuwkerke organiseert tijdens de augustusmaand traditiegetrouw haar fuif Beachparty. Die lokt ieder jaar honderden feestvierders naar de grote feesttent. In deze huidige coronatijden is het voor de KLJ nog niet mogelijk om een dergelijk groot evenement op een veilige manier te organiseren. De Beachparty is dan wel afgelast, toch blijft het bestuur van de KLJ niet bij de pakken zitten. Tijdens het laatste weekend van augustus staan twee evenement op til. “Op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus richten we een beachbar in op de hoeve Claeys aan de Walstraat in Staden. Zowel op vrijdag als op zaterdag kan je er genieten van een vleugje muziek, gezelligheid en een lekkere cocktail”, aldus Sharon Lavens van KLJ Oostnieuwkerke. De beachbar opent op vrijdag om 17 uur de deuren, op zaterdag is dat al om 15 uur.

Smoefeltocht

Het bestuur van KLJ Oostnieuwkerke prikte datzelfde weekend nog een tweede activiteit op de agenda. Op zondag 29 augustus organiseert de KLJ voor het eerst een smoefeltocht in Staden en omstreken. Het vertrekpunt van de dertig kilometer lange fietstocht ligt ter hoogte van de Walstraat 28 in Staden. “Onderweg worden de deelnemers getrakteerd op verschillende hapjes en drankjes.” Zo krijgen de deelnemende fietsers een aperitief, soep, een lekkere BBQ en een dessert voorgeschoteld. Inschrijven voor de smoefeltocht is wel noodzakelijk. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bestuursleden van de KLJ. Volwassenen betalen 20 euro, voor kinderen leg je 10 euro op tafel.

Startdag

De Oostnieuwkerkse jongerenvereniging telt momenteel een tachtigtal leden. Die komen vaak samen in ’t Kloefke, het lokaal van de KLJ nabij de voetbalterreinen in de Cockstraat in Oostnieuwkerke.

“Op zondag 19 september organiseren we onze startdag. We hopen dan opnieuw heel wat nieuwe leden te mogen verwelkomen”, aldus Sharon. Hoe de startdag er precies zal uitzien is momenteel nog niet duidelijk. De KLJ communiceert hierover de komende weken onder andere op haar Facebookpagina. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.