SK Staden organiseert eerste Festibar: “Eerbetoon aan oud-voorzitter”

Rechtstaand van links naar rechts: David Vanderstichele, Mathijs Casier, Christophe Taloen. Vooraan: Stijn Seys en Karen Douchy © Joke Couvreur
Redactie KW

Voetbalclub SK Staden organiseert op vrijdag 3 september op zijn terreinen voor het eerst ‘Festibar’, een mix van een zomerbar met concerten. Het evenement is een eerbetoon aan oud-voorzitter Brecht Seys, die zich jarenlang heeft ingezet voor SK Staden. Daarnaast moet ‘Festibar’ uiteraard ook de kassa wat spekken, want door corona is veel niet kunnen doorgaan.

“We organiseerden eerder al een soort Festibar binnen SK Staden met een groep vrienden”, legt Stijn Seys uit. “We vatten het plan op om het concept open te trekken naar het grote publiek toe. Het gegeven is ook de ideale gelegenheid om de coronaperiode af te sluiten. Oorspronkelijk zouden we Festibar op 3 juli organiseren. Maar omdat het weer toen te slecht was, besloten we de organisatie naar begin september te verplaatsen.”

Festibar wordt georganiseerd door een werkgroep binnen SK Staden. Deze groep bestaat uit Karen Douchy, Karsten Douchy, Christophe Talloen, Stijn Seys, Mathijs Casier, David Vanderstichele, Brian Derck en Emily Joye. “Festibar is eigenlijk een zomerbar met liveoptredens”, vervolgt Christophe Talloen. “Zo staat er een optreden van de Stadense rockcoverband Bottled in Belgium gepland. De groep was eerder al op onze nieuwjaarsreceptie 2020 te gast. Voorts worden er ook optredens van diverse rockgroepen op groot scherm vertoond. Onder andere Metallica, The Cure, The Rolling Stones, Editors, AC/DC, Pearl Jam, Paul McCartney en Coldplay zijn zo virtueel bij ons te gast. De bedoeling is om op Festibar een festivalsfeer op te wekken. De naam Festibar is overigens een samentrekking van festival en zomerbar.”

“Daarnaast hebben we ook gezorgd voor de nodige randactiviteiten”, pikt Stijn Seys in. “Zo is er een foodtruck en een cocktailbar die verzorgd wordt door de uitbaters van de cafetaria van sporthal De Wankaarde. We hebben ook gezorgd voor een speeldorp voor de kinderen. Festibar is ook bedoeld als bedanking en eerbetoon voor mijn broer. Brecht is al decennialang actief binnen de vereniging en was tot voor kort voorzitter. Hij heeft echt enorm veel gedaan voor SK Staden.”

De opbrengst van Festibar gaat integraal naar de werking van de club. “Door corona zijn tal van activiteiten die geld in het laatje brengen niet kunnen doorgaan”, weet Christophe Talloen.

op tweede terrein sk Staden

“Vaste kosten, zoals bijvoorbeeld het onderhoud van de terreinen, bleven intussen wel doorlopen. Met de opbrengst van die activiteiten financieren we ook de aankoop van bijvoorbeeld nieuwe ballen of netten. Dergelijke activiteiten zijn nodig om de club draaiende te blijven houden. Voor alle duidelijkheid, het is niet zo dat we door het wegvallen van die activiteiten financiële problemen hebben maar de opbrengst van Festibar zal toch welkom zijn.”

Willen op Festibar graag een festivalsfeer opwekken

Brecht vindt het moeilijk om in te schatten hoe succesvol Festibar zal zijn. “We zijn wel het eerste evenement in Staden zonder beperkende maatregelen. Er mag tot 400 man binnen. Hoeveel volk er precies komt, is voorlopig nog koffiedik kijken, al heb ik deze week wel flink wat berichtjes en vraag naar kaarten gehad.” (glimlacht)

Festibar vindt plaats op vrijdag 3 september vanaf 17 uur op het tweede terrein van SK Staden op sportcentrum De Wankaarde aan de Bruggestraat. Kaarten kosten 7,50 euro en kunnen besteld worden via de facebookpagina van SK Staden. Ze zijn eveneens te koop in de kantine van de club, in de cafetaria van sporthal De Wankaarde en in café ’t Voske. Ook aan de deur zijn er kaarten te verkrijgen.

(Carl Bruneel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier