Sinksen 2022 zal knallen met 70 dj’s, 75 live-bands en extra locaties

© Stad Kortrijk
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Na twee jaar met een gedwongen lightversie door corona komt de stad dit jaar sterker dan ooit terug met een editie in de sfeer van de ‘Roaring Twenties’. “Het is vernieuwend en verrassend, met een mix van kleuren én smaken, het hele weekend de klok rond”, aldus schepen van Evenementen Kelly Detavernier (N-VA)

Van vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni is Kortrijk het toneel voor Sinksen 2022. Dat moet een groot feest worden met jazz, rag time, dance bands, Lindy Hop, charleston en straat- en kinderanimatie. Verwacht je daarnaast ook aan bonte Avonden met volks vertier zoals burleske, circus en livemuziek met 70 dj’s en 75 livebands uit binnen- en buitenland.

Dit alles op 32 feestlocaties waaronder het Schouwburgplein als centraal punt en 5 nieuwe locaties: Kortrijk Weide met onder meer het festival King Kong onder de Ronde van Vlaanderenbrug en Fun K Town aan de vuurplaats in het Mandelapark, het Groeningepark vol kinderanimatie en de Budatoren met animatie door Hip Hop Jeugdcultuurcentrum De Stroate. De Voorstraat in het winkelwandelgebied en de Budatoren en Depart Indoor.

Speeddates en rommelmarkten

Sinksen 2022 omvat ook de Sinksen Speeddates en de grootste rommelmarkt van het land met 1.400 standen over een afstand van 7,24 kilometer, de roeiwedstrijd Sinksenregatta aan de Leieboorden, de wereldmarkt KortrRijk aan Culturen met 18 eetstanden uit evenveel landen op de Houtmarkt, de vele kinderanimatie en Kortrijk Loopt.

Ook de schepenen trekken hun beste pak aan.
Ook de schepenen trekken hun beste pak aan. © Stad Kortrijk

“We hopen op 200.000 bezoekers”, aldus schepen Detavernier. “Er mag ook lang gefeest worden: op zaterdag en zondag zelfs tot 4 uur ’s morgens en op maandag tot middernacht.”

Schepen Kelly Detavernier en burgemeester Ruth Vandenberghe stellen de affiche voor.
Schepen Kelly Detavernier en burgemeester Ruth Vandenberghe stellen de affiche voor. © JVGK

(PVH)

Op 3 mei komt de www.sinksen.be online waar alles terug te vinden is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier