Sergio vormt grote trekpleister op vijfdaagse zomerkermis in Wervik: “We hopen dat iedereener veel goesting in heeft”

The Heartclub Band brengt een ode aan The Beatles met Jurgen Demeyere, Dirk Dewulf, Peter Theuwen, zanger Nico Vantomme, Dimitri Durnez en Jan Desmet. © Sven Masschelein
Redactie KW

De vijfdaagse zomerkermis in Wervik (19 tot 23 augusutus) wordt dit keer zonder coronamaatregelen feest en plezier. In de Emiel Gellyncklaan en de centrumstraten zijn er talrijke activiteiten. Op het groot podium op het Sint-Maartensplein zijn er weer heel wat gratis optredens. De weekmarkt wordt eenmalig niet georganiseerd. “We hopen dat iedereen veel goesting heeft om er in te vliegen”, zegt schepen Lien Deblaere (Vooruit).

“De stadsdiensten voorzien samen met de organiserende verenigingen een uitgebreid programma met voor elk wat wils. De knaldrang is groot en de organisatoren hebben er alvast zin in.” Omwille van de wegen- en rioleringswerken op de Steenakker moet de kermis verhuizen. Het schepencollege koos voor de Emiel Gellyncklaan. Zeer tot ongenoegen van de oppositie en Unizo, die in het verleden pleitten voor het stadsdomein Oosthove.

“Een nieuwe toevoeging na de Lentekermis in april is dat de stadsdiensten faciliteiten voorzien zodat men ter plaatse kan zitten, rusten en de catering van op de kermis zittend kan nuttigen”, aldus Lien Deblaere. Zaterdag staat de traditionele kindernamiddag op het programma. Niet langer in de zaal van ‘t Kapittel, maar vanaf dit jaar met een volledig nieuwe formule op het Zomerplein op het stadsdomein Oosthove.

Ode aan Beatles

“Vanaf 13 uur is er daar een heus kidsfestival”, zegt de bevoegde schepen. De ‘Grote Gekke Tistof kindershow’ is een creatie van de monitoren van de speelpleinwerking Tistof, de jeugddienst en de jeugdraad. Daarnaast is er een meet & greet met de enige echte Bumba en zal er heel veel randanimatie aanwezig zijn voor alle kinderen, ook voor de allerkleinsten.”

“Op zaterdag kunnen kinderen Bumba ontmoeten”

Om 16 uur vertrekt de verklede kinderstoet dan vanaf het Zomerplein richting de kermis voor de officiële opening en veel ambiance. Verklede kinderen krijgen net zoals de vorige jaren opnieuw een pakketje met snoep en bonnen voor de kermis, dit in samenwerking met alle foorreizigers.

Nog zaterdag vanaf 16.30 uur gaan de optredens van start op het podium van het Sint-Maartensplein. The Black Gasolines (16.30 uur) zal de avond openen. Nadien volgt The Heartclub Band (18.30 uur, foto), een coverband van The Beatles. Tot de groep behoren drie Wervikanen: zanger Nico Vantomme, gitarist Dimitri Durnez en bassist Peter Theuwen. “De avond afsluiten doen we met vanaf 21 uur The Black Starlings, met onder meer de alombekende Johnny Clarysse”, zegt Lien.

Rommelmarkt

Op zondag is er opnieuw de koopzondag in samenwerking met het braderiecomité en de Wervikse handelaars in de centrumstraten. Zondag en maandag is er in de centrumstraten rommelmarkt, dit keer in een organisatie van Filip Depuydt en zijn zoon Lorenz.

Vanaf 11 uur staat er een aperitiefconcert door het Banjo Orkest met oud-leerlingen van het Sint-Aloysiuscollege in Menen op het programma. “Een unieke sportbeleving vanaf 14 uur op de parking van het stadhuis wordt catch onder leiding van de bekende Bernard Vandamme”, vertelt Lien. “De Eurostars Wrestling-show gaat door in een speciaal opgebouwde worstelring.”

“De Eurostars Wrestling-show gaat door in een speciaal opgebouwde worstelring”

De optredens op zondag worden verzorgd door harmonie Sint Cecilia Geluwe (16 uur), Stadsharmonie Wervik (17 uur), de Wervikse Big Band (18 uur), de zeskoppige partyband Super Shake (19.30 uur) en vanaf 21 uur de plaatselijke dj Bbeatz (Birgen Braem). In de centrumstraten worden ook weer mobiele acts voorzien door de stadsdiensten in samenwerking met het braderiecomité.

Domein Oosthove is zondag het decor van de tweede editie van de Green Paradise – Old 2 New Tuning Car Meeting. Spectaculaire en unieke wagens zijn de trekpleister voor autoliefhebbers. Deze organisatie zorgt zondag ook voor de uitbating van het zomerplein.

Vinyl Broos

Op Zotte Maandag vindt de officiële opening dit keer plaats op het podium op het Sint Maartensplein. Radio Jess FM zorgt naar jaarlijkse gewoonte op het podium voor muziek en heel wat interviews. Vanaf 15 uur begint de ambiance op het Sint-Maartensplein met een dj-set van de lokale Vinyl Broos, Dimitri Depoutre en Stefaan De Meerschman. Een jaar geleden waren ze toe aan hun eerste dj-set samen.

“Sergio zal op maandag het podium doen daveren”

Nadien treedt om 17.30 uur charmezanger Jens op. Een blikvanger wordt vanaf 18.30 uur Ludovic Tournay, die eerder al langskwam met een uitstekende imitatie van wijlen Claude François. Aansluitend zal Sergio vanaf 19.45 uur het podium doen daveren. Vorig jaar zorgde burgemeester Youro Casier voor de grote verrassing toen hij fungeerde als dj. Dit keer draaien vanaf 21 uur stadsmedewerkers Ceetn en Rino.

Tijdens de laatste dag van de kermis dinsdag kunnen kinderen zich nog eens laten gaan met korting op alle attracties.

De vijfdaagse zomerkermis wordt ook de grote vuurdoop voor Dylan Hoornaert, de nieuwe teamcoach Feestelijkheden. Hij werd na examens de opvolger van Rudy Vanden Broele, die sedert mei van zijn pensioen geniet. (Erik De Block)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier