Seniorenoptreden Alveringem alsnog afgelast

Het seniorenconcert zou op woensdag 17 november om 13u30 in sportzaal Rethorica plaatsvinden. © Anne Bovyn
Redactie KW

Vierentwintig uur voor aanvang heeft het gemeentebestuur dan toch beslist om het seniorenoptreden van woensdag 17 november in sportzaal Rethorica in Alveringem te annuleren.

Omdat de voorbije weken ook in Alveringem de coronabesmettingen met de dag toenamen, annuleerden de voorbije week reeds meerdere organisaties hun geplande activiteiten. Zo gelastte de vrije basisschool haar quiz en grootouderfeest af en feestcomité Fortem de jaarlijkse indoorkerstmarkt.

Daarom ook dat heel wat burgers en betrokkenen vragen stelden bij het seniorenoptreden met Jo Vally en Yves Segers, iets waaraan het organiserende gemeentebestuur tot op het allerlaatste moment vasthield. Op het schepencollege van maandagavond 15 november ging alles immers nog door.

Op dinsdagmiddag 16 november werd dan toch de knoop doorgehakt. Aan schepen van Senioren Karolien Avonture en algemeen directeur Wouter Accou vroegen we naar het waarom van de zeer late beslissing en of het daags voordien nog mogelijk is om het publiek – op vandaag zouden er nog een 200-tal inschrijvingen overblijven – van de annulering op de hoogte te brengen.

Risico niet lopen

“Het aantal besmettingen loopt ook in Alveringem al een tijdje hoog op. Maar omdat er de laatste weken veel annuleringen waren en de sportzaal groot is, konden we de mensen ver uiteen zetten”, reageert schepen Avonture.

“We willen ook niet alles op slot doen. Vandaag hebben we opnieuw overlegd. Stel dat het optreden toch een besmetting voortbrengt met dramatische afloop, zou ons onverantwoordelijk gedrag verweten worden. We willen dat risico uiteindelijk niet lopen.

“We hebben tot de voorlaatste dag gehoopt om de mensen een fijne namiddag te bezorgen”, reageert Wouter Accou. “Maar het virus circuleert enorm, ook in Alveringem en dit gaat om de meest kwetsbare groep. We willen in deze ook rekening houden met de publieke opinie. Ik denk wel dat we alle mensen die een ticket kochten kunnen bereiken. De medewerkers op het gemeentehuis zijn daar nu hard mee bezig. Ik verwacht dus niet dat er morgen veel teleurgestelde mensen aan de Rethorica zullen staan.”

(AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.