Schepen Katleen Winne blikt vooruit op evenementen in Diksmuide

Schepen Katleen Winne bij de fonteinen op de Grote Markt, symbool voor bruisend Diksmuide. (foto ACK)©type=
Schepen Katleen Winne bij de fonteinen op de Grote Markt, symbool voor bruisend Diksmuide. (foto ACK)©type="Seq" annie callewaert
Redactie KW

Ook in Diksmuide kijken ze uit naar een zomer vol evenementen. Toch blijft schepen Katleen Winne voorzichtig. “Er moeten nog veel voorwaarden vervuld worden om alles volgens plan te laten doorgaan, maar we hopen toch op een bruisende zomer”, klinkt het hoopvol.

“Het stappenplan van de federale regering bevat nog heel wat voorwaardelijke wijzen. We wachten ook het ministerieel besluit nog af, maar toch zijn we al in volle voorbereiding om Diksmuide weer een bruisende zomer te bezorgen. De week van 6 juni staat in het teken van de bijtjes en in de tweede helft van juni gaat de tentoonstelling van de afdeling beeld van de academie door in de foyer van CC Kruispunt. Wie deze expo wil bezoeken moet wel vooraf inschrijven”, legt Katleen Winne uit.

Het blijven vreemde tijden. “Bij de opmaak van het programma zetten we in op gezelligheid en gemoedelijkheid. We snakken met z’n allen naar meer vrijheden, maar we hebben geen grootheidswaanzin. Dat zou enkel voor meer besmettingen en druk voor het zorgsysteem kunnen zorgen. We kiezen voor relatieve kleinschaligheid: 200 personen per voorstelling in openlucht en vanaf 9 juni kan 400 mogelijk zijn, dus eventueel nog wat uitbreiding. De ondersteuning van de heropstart van verenigingen is bij ons prioritair. Zij vormen het cement van onze samenleving”, aldus schepen Winne.

Iedere dag iets te doen

“Het lokaal dienstencentrum zal er staan om je te verwelkomen. Op zaterdagnamiddag zorgen we voor kinderpret. Met gekke fietsenparcours, draaimolen, klimtoren en speleobox, alles in combinatie met de boerenmarkt en dit met variatie per week. In afwachting zit nog de kinderkaravaan die spelplezier brengt. Zondag is familiedag. De kioskconcerten staan opnieuw garant voor gezelligheid op de Grote Markt, in de namiddag staat de Markt op stelten met circus, straattheater en poppenkast. De huifkartochtjes maken het allemaal af.

Op maandag zorgen we voor een gezonde start van de week met een sportieve insteek: in samenwerking met de sportdienst organiseren we Moving Mondays, dinsdagavond kan men genieten van klassiek op de binnenkoer van het stadhuis tijdens de Classic Tuesdays. Woensdag biedt Kinderstreken een uitdagend programma voor de kinderen. Donderdag wordt D-day met talrijke wandelroutes, veerpontjes die de pracht van Diksmuide in de kijker zetten. We hebben onze Botertocht, de erfgoedwandeling en toffe dingen om met het gezin te doen. Met de bankjeswandeling van Open Doek brengen we wat theater tot bij jou. Daarnaast zetten we ook in op het thema Water.”

Zomergastenweekends

Ook de Zomerse vrijdagen worden opnieuw georganiseerd en starten op 9 juli aan 4AD. “De zomerfoor gaat door en ook de rommelmarkten en dorpskermissen kunnen weer. De Blankaart komt met een aanbod tijdens de vakantie. Op 24-26 juni en 24-26 september zijn er de zomergastenweekends: fietsen, wandelen en varen tussen IJzervallei en Blankaart. Een aantal dinsdagen tussen juni en september is er de muzikale vertelwandeling met Yves Bondue”, aldus nog schepen Katleen Winne. “Voor Park op Stelten, voorzien op 15 augustus, dienen we nog af te toetsen. Voor de vierdaagse van de IJzer is er op 28 mei een beslissingsmoment. Je kan dus uitkijken naar een mooie zomer, maar vaccinatie blijft het eerste grote evenement.”

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier