Roeselare viert 21 juli: “Een echt volksfeest voor iedereen”

Geert Messiaen, voorzitter van de VVVR. © Stefaan Beel
Redactie KW

Op donderdag 21 juli viert België de nationale feestdag. In heel wat steden en gemeentes is er dan wel iets te beleven, ook in Roeselare. Daar staat de VVVR, dat is de organisatie van de Verbroedering van de Roeselaarse vaderlandslievende verenigingen, in voor de organisatie op het Stationsplein. ’s Avonds is het dan weer uitkijken naar een leuk muziekprogramma op de Grote Markt, met onder andere Regi en Olivia.

Radio Bingo

De festiviteiten vinden in twee delen plaats. In de voormiddag, vanaf 11 uur, wordt er gestart aan de Sint-Michielskerk. Daarna volgt een stoet naar het Polenplein, waar om 11.20 uur de Belgische vlag wordt gegroet en volgen er toespraken van zowel de burgemeester als van Geert Messiaen, voorzitter van de VVVR. “En om dat gedeelte gepast af te ronden, volgt uiteraard ook nog een receptie. Die vindt plaats in de Vagant, op de Botermarkt in Roeselare”, aldus Geert Messiaen.

Het tweede deel van de festiviteiten vindt even later in de namiddag plaats. “Vanaf 13 tot 19 uur is er heel wat te beleven aan het Stationsplein”, gaat Geert Messiaen verder. “Radio Bingo zorgt er voor een live-uitzending, voor de kinderen is er een funbus en kinderanimatie en er zijn tal van gratis optredens.”

Na een onderbreking van twee jaar door corona is voorzitter Geert Messiaen zeer tevreden dat de nationale feestdag dit jaar wel gevierd kan worden. “Het is een volksfeest voor iedereen”, klinkt het. “Zowel jong als oud zijn van harte welkom. Op dat vlak hebben we in vergelijking met vroeger wel een mooie evolutie ondergaan. We kunnen ook altijd op een mooie belangstelling rekenen, al is het weer natuurlijk wel een belangrijke factor. Hopelijk is de zon ons dus goed gezind!”

Regi op Grote Markt

Om de dag af te sluiten organiseert de stad ook nog een gratis muziekprogramma op de Grote Markt van Roeselare. Vanaf 19 uur kan je daar luisteren naar Nite, het soloproject van de Roeselaarse singer-songwriter Tine Claeys. Zij zorgt voor een diverse set waarbij ze haar eigen werk afwisselt met covers. Om 20.30 uur neemt Olivia het dan van haar over. Om af te sluiten mag Roeselare, om 21.40 uur, de handjes in de lucht steken voor Regi. (MB)

Meer info op visitroeselare.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier