Rock Petrol viert jubileumeditie op nieuwe locatie: “Dit keer een light-editie”

Eddy Truyaert, Tom Allaert, Kevin Truyaert en Bernd Van Pamel kijken uit naar de vijfde editie van Rock Petrol. © LDW
Redactie KW

Het laatste weekend van juli trekken oldtimer- en rockliefhebbers sinds een paar jaar richting Wingene voor Rock Petrol. Dit jaar is de organisatie aan de vijfde editie toe. Die vindt plaats op een nieuwe locatie, aan De Verrekijker. “Het wordt weliswaar een light-editie, maar we zijn blij dat het er dit keer toch van gekomen is.”

Alles was geregeld om vorige zomer een knalfeest te geven om de vijfde editie van Rock Petrol te vieren, maar alle plannen vielen in één keer in het water. Dit keer was het voor de organisatoren nagelbijtend afwachten of 2021 wél een editie van hun festival zou opleveren. “We hebben lang getwijfeld, maar halfweg mei hakten we de knoop door: de vijfde editie zou er deze zomer komen”, vertelt Kevin Truyaert. “Het wordt uiteraard een aangepaste editie, maar op zondag 25 juli zijn oldtimers en rockliefhebbers opnieuw welkom voor Rock Petrol.”

Gratis festival

Al vorig jaar zou het festival verhuizen naar De Verrekijker. “We wilden de bands dan binnen in de zaal laten optreden en de oldtimers op de parking tentoonstellen. Door de huidige coronamaatregelen hebben we beslist dat editie 2021 er eentje helemaal buiten wordt”, geeft Kevin mee.

“Een light-editie kan je het noemen”, vult Bernd Van Pamel aan. “We verwelkomen dit keer ook maar drie groepen, allemaal Belgisch ook. Op het programma staan Leaky Roof, Bacon Fat en FatBastard. De eerste twee groepen brengen ook ietwat rustigere muziek dan gebruikelijk, om het goed te laten matchen met het publiek voor de oldtimers. Verwacht vooral bluesrock, met dan een hardere afsluiter.”

“Hopelijk kunnen we volgend jaar dan wel weer een buitenlandse klepper op het podium zetten”, hoopt Tom Allaert. “Nu houden we het festival familiegericht, met bijvoorbeeld ook een springkasteel voor de kinderen.”

Het hele festival blijft gratis. “Ondanks het feit dat we toch veel minder sponsoring ophaalden”, vertelt Eddy Truyaert. “Dat is heel bewust, omdat we vaak bij de horeca gingen aankloppen en zij het nu al moeilijk genoeg hebben. We hopen dus heel sterk op mooi weer om van deze Rock Petrol een geslaagde editie te maken.”

Evenementenplein

“Wie zijn oldtimer wil komen showen, hoeft trouwens niet op voorhand te registeren”, geeft Kevin nog mee. “Niet alleen wagens, maar ook motors zijn welkom. De oldtimermeeting start omstreeks 13 uur, vanaf 14 uur mag je dan de band verwachten. Ook de traditionele pint en braadworst zullen niet ontbreken.”

Om de kosten van Rock Petrol enigszins op te vangen, staat de organisatie de week ervoor ook op het evenementenplein van Wingene.

“Iedereen is er welkom om iets te komen drinken. Er staat een optreden van de band Higher Octane geprogrammeerd. Zij treden twee keer 45 minuten op. We zijn Wingene alvast heel dankbaar voor deze kans.” (LD)

Op zondag 18 juli kan je Rock Petrol vanaf 16 uur terugvinden op het evenementenplein aan het Keizerspark in Wingene. Om 17.30 uur treedt Higher Octane op. Tickets kosten 5 euro en zijn te verkrijgen via de site van Wingene.

Op zondag 25 juli gaat Rock Petrol vanaf 13 uur van start met een oldtimermeeting. De bands treden vanaf 14 uur op. De toegang is gratis. Je vindt Rock Petrol aan De Verrekijker in Wingene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier