https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Rock op het Plein in Wervik gaat zeker door

Na twee jaar opent Rock op het Plein opnieuw de Wervikse zomerkermis.©Luc Vanthuyne
Na twee jaar opent Rock op het Plein opnieuw de Wervikse zomerkermis.©Luc Vanthuyne
Redactie KW

Het muziekfestival Rock op het Plein gaat zeker door op vrijdag 13 augustus op het Sint-Maartensplein in Wervik. Dat maakten de organisatoren van de vzw Tobacco Town Music bekend. Het Overlegcomité besliste twee weken geleden dat het deze zomer toch mogelijk zal zijn om muziekevenementen te organiseren.

Vanaf 13 augustus zou dit met relatief haalbare beperkingen kunnen. En laat dat nu net de dag zijn waarop de muzikale opener van de vijfdaagse zomerkermis gepland staat. “Na wikken en wegen en een positief overleg met het stadsbestuur zijn we tot het besluit gekomen dat Rock op het Plein zal doorgaan”, aldus voorzitter Dylan Hoornaert.

Huzarenstukje

“We weten dat het een huzarenstukje zal zijn om op die korte tijd de organisatie nog op poten te kunnen zetten maar we gaan er helemaal voor. Onder welke omstandigheden en voorwaarden de editie zal kunnen doorgaan weten we momenteel nog niet helemaal. Daarvoor zullen de nodige Ministeriële Besluiten meer duidelijkheid moeten brengen. Maar wat wel al duidelijk: we hebben er veel zin in.”

“We gaan dus vanaf nu met man en macht aan de slag om het onmogelijke mogelijk te maken en komen binnenkort terug met het eerste praktische nieuws rond de organisatie, en wie weet… al de eerste namen. We willen uitdrukkelijk het stadsbestuur, onze trouwe sponsors, medewerkers en alle sympathisanten reeds danken voor het vertrouwen en duimen we op een fantastische en veilige editie.”

Betalend

Rock op het Plein bestaat al sedert 1983. Het was vijf jaar een betalend festival en alle andere edities gratis. Eerder maakten de organisatoren al bekend dat het noodgedwongen weer betalend gaat worden. De stad voorziet dit keer een subsidie van 20.000 euro

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.