Retrokoers als nieuwe blikvanger op Koolskamp Kermis

Belleman Donald haalde reeds de retro fiets van stal en zal er bij zijn. © JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Een retrokoers in verschillende reeksen zorgt er voor dat op kermiszaterdag ook een activiteit op het kermisprogramma staat in Koolskamp. De organisatoren van de Dorpsfeesten zorgen er voor dat de oude fietsen hier de blikvanger worden en dat de leemte op de kermisaffiche op zaterdagnamiddag hier opgevuld wordt.

De koers wordt voor het eerst georganiseerd en het is een initiatief van de ‘Dorpsfeesten’ en Dorpscafé Den Uil. Voorzitter Jan D’Haene : “Op zaterdagnamiddag was het doorgaans stil op het kermisweekend. Daarom zochten we naar een geschikt programma. De keuze viel op een retrokoers en de mensen van Den Uil sprongen mee op de wagen.” De koers vindt op 11 september plaats op een afgesloten parcours ten hoogte van Den Uil in de Zwevezeelsestraat.

De Benjamins zijn de jongste categorie van drie, tot zes jaar. De kids zijn de tweede reeks van zeven tot twaalf jaar. Dan zijn er nog de -18 jarigen en ten slotte de +18 jarige dames en heren.

Misschien heb je zelf een retro fiets in een vergeten zolderkamertje? “Het moment is daar om die op te blinken”, zegt Jan D’Haene. In het Roeselaars wielermuseum kan aangepast materiaal ontleend worden.

(JM)

Info en inschrijven op www.dorpsfeesten.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier