Radar Love in Lichtervelde krijgt op 26 en 27 juni eenmalige ‘light versie’

Enthousiast volk onder de toren: Jan De Decker, Cline Van Walleghem, Cliste en Lisette De Decker, Gilles Vermeulen en Tim Vandekerckhove. (foto Kurt)©Kurt Desplenter Foto Kurt
Enthousiast volk onder de toren: Jan De Decker, Cline Van Walleghem, Cliste en Lisette De Decker, Gilles Vermeulen en Tim Vandekerckhove. (foto Kurt)©Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

In 2019 organiseerden vijf bevriende koppels het kampeerevenement Radar Love, bij de iconische radartoren in Lichtervelde. In 2020 plande de bende een vervolg, maar daar stak corona een stokje voor. Ook in 2021 keert men nog niet terug naar het originele concept, maar krijgen we wel een ‘light versie’ onder de vorm van de zomerbar Bar Radar.

Hoe graag we onze oogappels ook zien, elke ouder zal beamen dat reizen met kinderen vaak heel wat voeten in de aarde heeft. Vijf bevriende koppels bedachten in 2019 daarom het concept ‘Radar Love’, een kampeerervaring dicht bij huis. Locatie: de alom bekende radartoren in Lichtervelde. Drie dagen lang konden gezinnen met kinderen kamperen op de site en in één klap genieten van randanimatie voor jong en oud. Zo waren er onder andere een kinderdisco, springkastelen, gekke fietsen en kindergrime voor de kleinsten, en een bar, live muziek en barbecue voor volwassenen.

Die eerste editie van Radar Love was, met zo’n 120 kampeerders, een instant succes. Een tweede editie drong zich op. En toen was er corona. De organisatie moest de editie in 2020 annuleren en ook in 2021 is een volwaardige Radar Love nog niet aan de orde. Dit jaar komen de initiatiefnemers echter met een alternatief. In het laatste weekend van juni wordt het grasplein rond de radartoren omgetoverd tot een zomerbar in openlucht: Bar Radar.

Jan De Decker, een van de initiatiefnemers van Radar Love, is blij dat er deze zomer weer wat leven in de brouwerij komt aan de radartoren: “Deze plek is een ideale locatie voor zulke evenementen. Het is er rustig, vlot bereikbaar en veilig voor kinderen. Ze kunnen hier naar hartenlust ravotten. Bovendien hadden we tijdens de eerste editie ook veel niet-kampeerders en mensen zonder kinderen. Het concept werd gesmaakt. Het was duidelijk dat er een vervolg moest komen.”

Horecaregels

De situatie laat echter niet toe om kampeergelegenheid te voorzien op een veilige manier, dus kiezen de organisatoren dit jaar voor een zomerbar. Daarvoor worden de maatregelen die van toepassing zijn voor de horeca gevolgd.

Ook de datum is niet toevallig gekozen. “Vanaf 25 juni zouden er opnieuw versoepelingen komen, dus dan kan er alweer iets meer. We gaan daarom pas op 26 juni van start”, licht Jan toe. Het kamperen valt dan wel weg, de randanimatie blijft. Daarover is het team nu aan het brainstormen.

Het blijft de bedoeling om terug te keren naar het originele concept. “Radar Love, met kampeergelegenheid, komt in 2022 zeker terug! En we broeden nog op andere ideeën. Zo liggen er plannen op tafel voor een indoor evenement in de winter,” zegt Jan nog.

(LH)

www.facebook.com/radarlove2020

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier