Proximus Pop-up Arena krijgt vervolg in 2022: “Ik geef een tien op tien”

Paul Bruneel

Zowel Middelkerks burgemeester Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) als Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group, evalueert de Proximus Pop-Up Arena positief. Ze kijken nu al uit naar volgend jaar, want zoveel is zeker: de Proximus Pop-Up Arena krijgt in 2022 een tweede editie in Middelkerke.

Het allerlaatste concert in de Proximus Pop-up Arena in Middelkerke vond plaats op zaterdag 28 augustus. Dan kwam de Nederlandse superster Jan Smit langs om er zijn grootste hits te zingen. Het afgelopen weekend – met Soulsister, Clouseau en Will Tura – was veruit het meest succesvolle wat het aantal aanwezigen betreft.

Bij het optreden van André Hazes leek het op een echt bevrijdingsfeest

“Ik heb er van in het begin in geloofd en het is fantastisch geworden”, zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker. “Er is geen enkele klacht binnengelopen en alles op vlak van veiligheid en mobiliteit is verlopen zoals het moest. Er was ook geen geluidsoverlast. Ik geef een 10 op 10 voor de organisatie. Er was ook iedere keer veel volk, rekening houdend met de coronaregels.”

Omzetstijging

Dedecker zelf was aanwezig op het concert van Natalia en André Hazes en kon er de sfeer opsnuiven. “Fantastisch was het en bij Hazes leek het op een echt bevrijdingsfeest. Ik heb trouwens ook mijn oor te luisteren gelegd bij de Middelkerkse handelaars en de horeca in het bijzonder en wat blijkt? Ook zij hebben mee geprofiteerd van het vele volk dat is komen opdagen. Sommige horecamensen hebben een omzet genoteerd die 50% meer was dan gewoonlijk. Ik kijk uit naar volgend jaar.”

Hoge tolerantiegraad

Ook Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group, is heel positief: “Wij voelden ons heel welkom in Middelkerke, ik heb het daarbij niet enkel over het gemeentebestuur, maar ook over de buurt. Bij dergelijke projecten is de relatie met de buurt niet altijd makkelijk, maar hier is dit echt wel vlot verlopen, de tolerantiegraad lag duidelijk hoger dan op vele andere plaatsen. We zijn er ook in geslaagd om de zomerbar in toom te houden en we mogen ons gelukkige uitbaters noemen in dit testjaar. Wij willen dit project graag verderzetten, aangezien ook de artiesten en vooral de bezoekers laaiend enthousiast waren. Het was uiteraard een speciaal coronajaar en we hopen volgend jaar op toch nog wat meer activiteiten en bezoekers. Niet alles is vlekkeloos verlopen, maar we leren uit wat gebeurd en al bij al mogen we de geserveerde cocktail perfect noemen.”

Na het concert van Jan Smit, nu zaterdag 28 augustus, wordt de constructie afgebroken en kunnen de plannen worden gesmeed voor volgend jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier