Poperingenaars genieten van Lekker Westhoek

© (Foto LB)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Een heerlijke portie Poperingse gezelligheid tijdens Lekker Westhoek dit weekend. Brouwerijen presenteerden dit weekend hun bekende en onbekende bieren op het lekkerste festival van de Westhoek. Verschillende foodtrucks serveerden gerechtjes en streekproducten in ‘Lekker Westhoeks’-stijl.

Bijna 60 gekende en te ontdekken bieren, gebrouwen met Belgische hop en door 14 verschillende brouwerijen, prijkten op de bierkaart. Biologische tuinsappen, wijnen uit Heuvelland of Poperingse gin, cocktails en Picon werden geserveerd. De beste ambachtelijke streekproducten uit de Westhoek zoals hoeve-ijs, hennepot, ambachtelijk gebak, hoppepaté en diverse foodtrucks serveerden speciale ‘Lekker Westhoeks’-gerechten.

Het festival werd op vrijdag op gang getrokken met een eerste Afterwork Special. “Na een lange periode van telewerken en videocalls werden bedrijven, collega’s, verenigingen en vriendengroepen uitgenodigd om nog eens samen op stap te gaan. Meer dan 500 mensen zakten vrijdag af naar de Grote Markt voor de Afterwork en het optreden van The Scadillacs”, zegt toerismeschepen Klaas Verbeke (CD&V). Het duo Stinstage DJ’s zorgde het hele weekend voor de muzikale ambiance. Het Poperings koor Hopchora en dansschool Bodyfit en Bonjour Eddy trakteerden op een optreden. Kinderen konden zich naar hartenlust uitleven in het kinderdorp met de vele volksspelen of in de caravan van meneer De Wit die ze volledig konden pimpen. De Poperingse mascotte Popernicus was ook voor de partij en ging met plezier op de foto met enthousiastelingen.

Covid Safe Evenement

“Op zaterdag waren er net geen 2000 entrées. Zondag halen we ongetwijfeld evenveel of zullen we zelfs beter doen. Ik had uiteraard gehoopt op veel volk en dankzij het Covid Safe Ticket op een optimale beleving, zeker nu we Hoppefeesten opnieuw moesten uitstellen. Na de kwakkelmaanden juli en augustus hebben we nu natuurlijk ontzettend veel geluk met het weer, wat zorgt voor een ongelooflijke sfeer en een massale opkomst. Onze medewerkers hebben wat gesleuteld aan de formule en introduceerden enkele vernieuwingen die zeker als zeer geslaagd beschouwd mogen worden”, aldus schepen Verbeke.

Toerisme Poperinge koos ervoor om Lekker Westhoeks als Covid Safe Evenement te organiseren. Je diende een Covid Safe Ticket voor te leggen bij de ingang. Via een PCR- of sneltest, kon je ook een geldig ticket bemachtigen. “De controles werden uitgevoerd door een aantal verenigingen. Zij deden dit belangrijke werk zeer nauwgezet en secuur. Af en toe kon iemand niet het gevraagde Covid Safe Ticket voorleggen, wat natuurlijk zeer vervelend is. Het systeem is zeer goed, maar sommige mensen zijn er nog niet mee vertrouwd. In de toekomst zullen we echter vaak op die manier moeten gaan werken bij een evenement. Het zal dus stilaan wel ingeburgerd geraken.”

Ook schepen Verbeke ging de sfeer opsnuiven op de Grote Markt. “Net als de vele bezoekers heb ik volop genoten van de heel wat gekende, maar ook nog minder gekende streekbiertjes en streekproducten. Doordat we alles zo lang hebben moeten missen heb ik er extra veel plezier aan beleefd en kon ik alles driedubbel appreciëren. Zoals altijd vlogen de uren voorbij. Niet enkel de vele bezoekers reageren enthousiast, ook de vele standhouders van de foodtrucks, de brouwerijen, de eetstandjes.. komen graag naar Lekker Westhoeks en loven dit oersterke concept”, vertelt schepen Verbeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.