https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Pop-up Mennefeesten, maar zonder artiesten?

Ook dit jaar zie je op zondagavond geen Helmut Lotti op de Menne optreden.©FODI
Ook dit jaar zie je op zondagavond geen Helmut Lotti op de Menne optreden.©FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Begin augustus vinden de Kriekefeesten plaats en één week later zijn er de Mennefeesten. Gooit corona weer roet in het eten of wordt er gefeest?

Vorig jaar waren er geen Krieke- en Mennefeesten. Voordien gebeurde het nog nooit dat deze grootse feesten niet konden plaats vinden. Dit jaar viert de Krieke normaal de 62ste uitgave, terwijl de Menne al 42 kaarsjes mag uitblazen.

Twee jaar geleden was de 60ste uitgave van de Kriekefeesten een groots gebeuren. Toen werd al gezegd dat het één jaar later een light -uitgave zou worden. De Krieke ging het wat anders aanpakken. Helaas moesten ze geen light -programma uitwerken, want vorig jaar kon de driedaagse niet doorgaan. Viert de Krieke dit jaar wel feest op vrijdag 30 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus?

We hebben al alle artiesten afgezegd en verplaatst naar augustus 2022 – Bart Buyse

“Eerlijk, we hielden nog geen vergadering. We weten dus nog niet of we al dan niet iets gaan doen. Van zodra we meer weten, geef ik een seintje”, vernamen we van voorzitter Jan Defreyne, voorzitter van het Kriekecomité.

Geen feesttent?

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus staan normaal de 42ste Mennefeesten geprogrammeerd. Het programma van 2020 werd verplaatst, waardoor op zondagavond de Mennefeesten worden afgesloten met een show van Helmut Lotti. Of toch niet?

“We hebben al alle artiesten afgezegd”, zegt Bart Buyse, voorzitter van de Mennefeesten. “Ik denk immers dat we in augustus niet met honderden mensen zullen mogen samenzitten in een feesttent. Daarom hebben we besloten de artiesten al te annuleren en te verplaatsen naar augustus 2022.”

“Maar de kans is groot dat we toch iets kleinschaligs doen. We denken aan een soort pop-up Mennefeesten. Misschien niet in een feesttent, maar in openlucht. Wat het kan worden, hangt natuurlijk af van wat de overheid beslist. Hoe meer mensen er tegen juni al zijn gevaccineerd, hoe beter dat klinkt voor ons driedaags feest.”

“Hoop dat het lukt”

Maar als de Menne iets doet – hoe klein ook – dan komen er daar toch automatisch honderden mensen op af. Hoe kan de Menne dat in goede banen leiden?

“We zijn nog niet zover. We kunnen zelfs nog in juli beslissen of er al dan niet iets kleinschalig zal plaatsvinden voor wijkbewoners en andere mensen. Maar ik denk en hoop dat het lukt”, besluit voorzitter Bart Buyse.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.