Oude Leielaan in Menen één dag lang decor voor kunstmarkt: “We moesten kunstenaars weigeren wegens volzet”

De organiserende kunstenaars, met (vlnr) Hugo Deruyck, Marianne Verhaeghe, Erwin Houssin, Freze Midavaine en Paquita Six. Achteraan schepen Virginie Breye, Schepen Kasper Vandecasteele, Schepen Griet Vanryckegem en stadsbeamte Tania Minnekeer. (Foto WO)
Redactie KW

Op zondag 3 juli kan je in de Oude Leie-laan rondkuieren op de kunstmarkt. Liefst zeventig kunstenaars, uit diverse disciplines, staan er met een kraampje. Muziek, animatie en lekkere hapjes zorgen voor extra sfeer.

Een jaar geleden werd de kunstmarkt op het laatste nippertje afgelast omdat er zwaar stormweer op komst was. “Ditmaal rekenen we op mooi weer”, zegt voorzitter Patrick Lepoutre van Kunstmarkt Menen.

“Met een zeventigtal inschrijvingen is alles volzet – we moesten zelfs aanvragen weigeren. De kunstenaars komen uit West- en Oost-Vlaanderen en er zijn ook enkele Nederlanders aanwezig. Het kunstaanbod is erg divers, met disciplines als beeldhouwkunst, schilderkunst, houtbewerking, glasbewerking, grafiek, kunstfotografie… De kraampjes staan in de Oude Leielaan tussen de Poststraat en het Badhuis. De markt begint om 10 uur en eindigt om 17 uur.”

De kunstmarkt mikt niet alleen op kunstliefhebbers. Ook wie gewoon een gezellige namiddag wil beleven in de groene omgeving van de Oude Leielaan, is welkom. “We hebben randanimatie voorzien. The Hot Swing Collective met Karel Waignein zorgt voor muzikale sfeer in het stadspark Bois de Boulogne. Goochelaar Filip Van Caeneghem duikt her en der langs het kunstparcours op met goochel- en illusietrucs. Jongeren kunnen samen met Jonathan Jow creatief aan de slag met graffiti. Restaurant Karel zorgt voor een hapje en een drankje.”

De Kunstmarkt kadert in Boulevard Solar, een initiatief van de stedelijke diensten, Cultuurcentrum De Steiger en partners dat een hele zomer lang een alternatief programma aanbiedt.

Afspraak in september

Behalve op de eerste zondag van juli is er ook een kunstmarkt op de eerste zaterdag van september. “Tijdens de Wieltjesfeesten palmen we dan de Bruggestraat volledig in tussen de Donkerstraat en de Parkstraat. Kunstenaars die willen deelnemen, mogen een mailtje sturen naar kunstmarkt@gmail.com”, besluit Patrick.

(CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.