https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Opnieuw kermis in Reninge met gevarieerd programma: Van quiz tot vuurwerk

WTC De Pollepeltappers organiseert op zondag 5 september een beenhamfestijn en op donderdag 9 september een kermistijdrit. (foto KVCL)
Redactie KW

Het feestcomité Reninge Tegoare heeft voor de kermis begin september een mooi programma in elkaar gebokst. Een quiz trekt op vrijdag 3 september de kermis op gang, een spetterend vuurwerk sluit op donderdag 9 september de festiviteiten af.

Vorig jaar was er geen kermis in Reninge door corona. Maar dit jaar wordt de draad weer opgenomen. De festiviteiten starten op vrijdag 3 september om 19.30 uur met de kermisquiz ‘De linke kwis’ van Kwisteam Judokus. Het betreft een ludieke quiz voor een breed publiek. De teams mogen uit maximum vier personen bestaan van wie minstens één teamlid een (oud-)inwoner van Lo-Reninge moet zijn. Inschrijven kan op www.kermiskwisreninge.be. Op de website staat ook meer info over de quiz vermeld.

Op vrijdagavond 3 september speelt JV Lo-Reninge een thuiswedstrijd tegen KVC Ichtegem. De toegang is gratis. Op zaterdag 4 september zorgt de Gezinsbond Reninge vanaf 14 uur voor kinderanimatie met een optreden van goochelaar Simon in de Annuntiatenzaal van vbs De Ladder in de Ieperstraat. Alle kinderen krijgen ook een gratis ticket voor de kermis, aangeboden door het feestcomité. Vanaf 21.30 uur is iedereen welkom in het praatcafé van het feestcomité.

Kinderrommelmarkt

Kermiszondag start traditioneel met de kinderrommelmarkt van de Gezinsbond. Kinderen tot 16 jaar kunnen er tussen 10.30 en 12.30 uur kinderartikelen met een vredelievend karakter verkopen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk. Dat kan tot donderdag 2 september door te mailen naar info@gezinsbond-reninge.be of renaat_devos@telenet.be. De Gezinsbond houdt tijdens de kinderrommelmarkt ook een aperitiefbar open waar onder meer ‘picon à la Geert’, cava en heerlijke verse soep te verkrijgen is.

Wielertoeristenclub De Pollepeltrappers organiseert vanaf 11.30 uur een beenhamfestijn in de feesttent. Een portie warme beenhesp met groentjes kost 15 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen. Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van wtc De Pollepeltrappers en op het nummer 0494 76 04 85. Omstreeks 15 uur trekt de fanfare van Handzame door de straten van Reninge en is er op het dorpsplein animatie voorzien. De kermisfestiviteiten eindigen op donderdag 9 september. Om 18.30 uur kunnen de wielertoeristen zich met elkaar meten tijdens de kermistijdrit van wtc De Pollepeltrappers. Inschrijven hiervoor kan vanaf 18 uur. De Retrofuncoverband zorgt vanaf 20.30 uur voor muzikale ambiance. Een spetterend vuurwerk sluit om 22 uur de kermis af. (KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.