https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Opnieuw heel wat leven in de Sijseelse brouwerij, Cultuurfabriek wordt een week lang Radiofabriek

Er valt binnenkort weer heel wat te beleven in Sijsele. (foto PD)
Piet De Ville

Vzw De statie en Radio Omroep Sijsele (ROS) slaan de handen in elkaar om van 17 tot en met 26 september samen radio te maken met heel wat randanimatie. De radiogolven worden uitgestuurd vanuit de Cultuurfabriek in Sijsele, die voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot Radiofabriek.

Ook dit jaar weer maakt Radio Omroep Sijsele radio in de week voorafgaand aan Sijsele Kermis. Dat doet het Sijseelse radioteam, gesteund door Volley Team Damme, al sinds 2009 toen op de Handelsbeurs in de gemeentelijke turnzaal radio werd gemaakt. Dit jaar werkt ROS voor het eerst samen met De Statie, de vzw die met haar activiteiten de voorbije jaren al voor heel wat leven in de Sijseelse brouwerij zorgde.

‘Radiocafé’

“Deze radioweek, of bijna tiendaagse, maakt ook deel uit van Maand van de Damse Verenigingen”, vertelt Patrick Verstraete van ROS. “Op dinsdag 21 september, woensdag 22 september en donderdag 23 september is er in de foyer van de Cultuurfabriek ’s avonds telkens Radiocafé, waarbij we de Damse verenigingen aan het woord laten.”

“Zoals de naam Radiocafé al aangeeft is iedereen welkom om de uitzendingen te komen volgen bij het genot van een drankje.” De radioweek wordt op 17 september in de Cultuurfabriek afgetrapt met een optreden van de theatrale coverband Brika Bak. Wie graag schlagers en andere meezingers meebrult, kan op zaterdag 18 september genieten van optredens van Jacco Ricardo en De Verloren Diva’s. Ook een heuse quiz, op zondag 19 september vanaf 15 uur, ontbreekt niet op het programma.

Samenwerking

Op dinsdag wordt dan een samenwerking aangegaan met de mensen van vzw, de organisatie voor mensen met een beperking. Vzw De Statie houdt die dag de bar open en zorgt voor een aangepaste spelnamiddag met reuzespelen. De woensdag staat volledig in het teken van het kind, waarbij animator Skriewer de cultuurfabriek omdoopt tot een echt speeldorp. Wie wel wat voelt voor de Westernsfeer kan zich op vrijdag uitleven op de Country-avond met optreden van de ROS Kobojos en ambachtelijke country-hamburgers met frietjes.”

“Op zaterdag 25 september wordt samengewerkt met de mensen van Levenslijnteam Damme voor een wandeltocht richting Maldegem. “En het wordt zeker ook uitkijken naar de retroavond rond Disco Apache, de legendarische discobar van Freddy Goethals. We zullen dan bijna volledig met vinylplaten werken”, geeft Patrick Verstraete nog mee.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten