Opnieuw Boerenkermis in De Mote-Molenmeersen

Redactie KW

Het weekend na de vijfdaagse Zomerkermis is er nu Boerenkermis in de wijk De Mote-Molenmeersen. Door de pandemie is de vorige editie al van drie jaar geleden. De kermis bestaat volgend jaar vijftig jaar. De organisatoren hebben grote plannen voor dat jubileum.

Terwijl tijdens Zotte Maandag de optredens op het Sint-Maartensplein aan de gang waren, hielpen zo’n 25 vrijwilligers met de opbouw van de feesttent in de Molenmeersenstraat. “Onze vorige editie dateert al van 2019 en daardoor is de honger groot”, zegt voorzitter Frank Vandekerckhove van de vzw Feestkomiteit Boerenkermis.

Op vrijdag 26 augustus is er vanaf 14 uur een koffietafel voor de 50-plussers. Na vijf jaar op rij Jan Wuytens is er nu gekozen voor Marco Rossi. Om 19 uur is er voor de eerste keer een zomerquiz. “Er kunnen maximum 30 ploegen deelnemen, nu (maandagnamiddag, red.) tellen we 21 inschrijvingen.”

Op zaterdag is er vanaf 7 uur een rommelmarkt. Deelname is gratis, geen inschrijving vooraf nodig. Voor de animatie zorgt Radio ‘t Lusterke. Om 8 uur start de zestiende Mote-Molentocht, in samenwerking met de Wervikse Wandelsportvereniging. Je kan inschrijven tot 15 uur.

Om 10 uur vangt het minivoetbaltornooi ‘Wisselbeker Danny Vantomme’ aan. Er zijn acht ploegen ingeschreven.

Een attractie wordt alvast vanaf 10 uur de luchtdoop met een helikopter. “Voor de eerste keer”, zegt Frank. “Marlon Porreye is de piloot van dienst. Het opstijgen en landen gebeurt in de Klijtbosstraat, in de buurt van veevoeders Hervent. Het gaat om een vlucht van zes minuten, tegen 50 euro per persoon. Het inschrijven gebeurt ter plaatse.”

“Om 13 uur is er een dartstornooi voor iedereen, maar alleen amateurs”, benadrukt de voorzitter.

Op zondag kan je vanaf 11 uur genieten van een aperitief en een optreden van het duo JB Jackson. Vanaf 13 uur kunnen de kinderen zich laten grimeren door Judith Lemahieu en Debby Porreye. Ook om 13 uur begint een tovershow van Christoon en Mondy uit Sint-Eloois-Winkel. Er komt ook een ballonclown. De discodanswedstrijd voor de jeugd (17.30 uur) is een klassieker. Daarna zorgt een dj vanaf 19.30 uur voor een afterparty.

“Financieel blijft de organisatie doenbaar, maar alles is duurder geworden”, zegt Frank. “Zo kost de tent 400 euro meer en is het drukwerk dertig procent duurder geworden. Het huren van toiletten kost ook meer. We hebben het geluk dat we trouwe sponsors hebben – en een paar nieuwe. Onze feesttent heeft een capaciteit voor 400 man.”

Vijftig jaar

Volgend jaar bestaat Boerenkermis vijftig jaar, en dat zal stevig gevierd worden. “We hebben offertes opgevraagd voor Wendy Van Wanten en Jan Wuytens, Sergio, en De Dolfijntjes met Wim Opbrouck”, zegt Frank. “We zien het groots en hopen op een subsidie van de stad.” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.