https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Openluchtexpo ‘Out of Office’ in Noordduinen presenteert werk van 50 fotografen

vlnr Koksijdse fotografe Nathalie Martens, burgemeester Marc Vanden Bussche, curator Tessa Van Thielen, schepen Ivan Vancayseele en vooraan schepen Stéphanie Anseeuw. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Nog tot en met 19 september kan je tijdens een schitterend wandelparcours van 2,5 km door de Noordduinen prachtige foto’s bewonderen van de expo ‘Out of Office’, een samenwerkingsproject van de gemeente Koksijde met BREEDBEELD en het Agentschap Natuur en Bos.

Curator Tessa Van Thielen legt uit: “Elk jaar organiseert BREEDBEELD een grootschalige fotowedstrijd voor amateurfotografen in Vlaanderen en Brussel. BREEDBEELD ondersteunt, informeert, inspireert en verbindt iedereen in Vlaanderen die in zijn vrije tijd met fotografie, film en mediakunst bezig is”

“We vertrekken vanuit een open call aan de hand van een buitenlocatie die hen kan inspireren. Meer dan 2000 beelden kregen we ingestuurd en daarvan stellen we er 75 van een 50-tal kunstenaars hier tentoon, in het mooie natuurgebied van de Noordduinen bij het Vanneuvillehuis.”

“Na een jaar dat er heel veel is stilgevallen rond het cultuurleven wilden we niets aan het toeval overlaten”, zegt Stéphanie Anseeuw, schepen van cultuur. “In deze buitenexpo ontmoeten kunst en natuur elkaar via spectaculaire foto’s in een mooie natuuromgeving. Die combinatie geeft een extra dimensie aan natuurbeleving! We zijn er ook trots op dat er ook werk werd geselecteerd van iemand uit Koksijde, Nathalie Martens, met een knap portret van haar dochter.”

De expo is gratis toegankelijk, maar kan ook op afspraak worden bezocht tijdens een geleide wandeling met een gids. Start van het parcours: Vanneuvillehuis, Middenlaan 103, Koksijde – info www.breedbeeld.org

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.