Opening tentoonstelling Jacques Vermeire in Blankenberge: “Ik vind het er een beetje over”

Jacques Vermeire knipte het lint door in aanwezigheid van de burgemeester en zijn dochter Julie.© FODI
Jacques Vermeire knipte het lint door in aanwezigheid van de burgemeester en zijn dochter Julie.© FODI
Redactie KW

Tot en met 29 augustus kan je op de Belgium Pier Blankenberge de tentoonstelling ‘70 Forever Fun Expo’ bijwonen van Jacques Vermeire, die inderdaad in mei 70 jaar is geworden. Op vrijdagmiddag vond de opening plaats van deze tentoonstelling in aanwezigheid van de enthousiaste Jacques Vermeire, dochter Julie en vriend, de Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery, en genodigden.

Vooraleer je de Pier opgaat, bemerk je een stand DDT Oke Cars. Op deze plaats sprak Jacques de genodigden toe. “Ik vind het een beetje overdreven”, zei Jacques. “Een tentoonstelling als je 70 jaar wordt. Het is dankzij een hele hoop sponsors – en ook de stad Blankenberge – dat we dit mogelijk hebben gemaakt. In Blankenberge trad ik overal op, maar een tentoonstelling over Jacques Vermeire is heel uniek. Je ziet de grote spandoek aan de Pier hangen, want we moeten de mensen naar hier krijgen. De lat ligt hoog. We beginnen met een film om de mensen te verwelkomen – die gemaakt werd door de vriend van zijn dochter Julie – en erna kan iedereen de tentoonstelling bekijken.”

Jacques Vermeire knipte het lint door in aanwezigheid van burgemeester Daphné Dumery en zijn dochter Julie. De burgemeester sprak in een kort woordje haar bewondering uit over Jacques Vermeire en zei dat deze tentoonstelling zeker en vast een groot publiek zal lokken. Daarna kregen de aanwezigen een rondleiding die heel professioneel werd opgebouwd, rond allerlei thema’s die belangrijk waren in zijn leven. (PADI & Mervyn)

Tot 29 augustus ‘Jacques Vermeire 70 Fun Expo’ met doe-decors, video booths en leuke activiteiten. Toegang 5 euro en 7,5 euro. Info www.jacquesvermeire.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier