Open Monumentendag focust in Oostende op het landelijke Zandvoorde

Zoals ieder jaar is de OMD 2022 een organisatie van de Dienst Cultuur van de stad Oostende met de medewerking van tal van culturele en sociale verenigingen. (fotoML)
Marc Loy
Marc Loy Medewerker KW

De Open Monumentendag in Oostende trekt op 11 september 2022 naar haar polderdorp Zandvoorde.

Het landelijke karakter van Zandvoorde offreert een waaier aan aanverwante thema’s: het industrieel erfgoed, het Groen Lint, historische hoeves en een stuk authentiek sociaal leven. De vele activiteiten van OMD zijn daar ook op geënt: de geleide kennismaking met de natuur rond de Keignaertkreek, het herenhuis ’t Kasteeltje, de Zwaanhoek, de O.-L.-V.-Hemelvaartkerk, de begraafplaats en de skeelerpiste.

Wie de wijk wil verkennen kan deelnemen aan begeleide wandelingen, fietstochten en een heuse boottocht op het kanaal Brugge-Oostende. Wie er een familiedag van maken wil vindt zijn gading in wedstrijden boogschieten en bijlwerpen, Highland games of deelnemen aan voorleessessies.

Vanaf 8 augustus staat het volledige programma online via www.oostende.be/omd of www.uitinoostende.be en in een folder die in de meeste toeristische trefpunten beschikbaar is. Wel moet er voor heel wat activiteiten vooraf ingeschreven worden via www.oostende.be/omd en dit kan tot zaterdag 10 september om 12 uur.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.