Opbouw Zandsculpturenfestival gaat vlotjes

© (Foto LC)
© (Foto LC)
Paul Bruneel

De opbouw van het Zandsculpturenfestival verloopt vlotjes en alles zal zonder probleem klaar geraken tegen de opening op 1 juli.

“23 kunstenaars zijn momenteel druk in de weer met de opbouw van de sculpturen. Ze komen uit heel Europa en er zijn zelfs Canadezen bij”, zegt Peter Monbailleu van Shakalaka!. “We hebben die mensen vooraf al strips van FC De Kampioenen gegeven en filmpjes laten zien, want er waren er velen bij die FC De Kampioenen niet kenden. Het is wel belangrijk dat ze de personages en hun karakter kennen om alles zo waarheidsgetrouw te kunnen weergeven.”

En of ze er in geslaagd zijn, het Zandsculpturenfestival Middelkerke wordt een echte parel en een aanrader voor iedereen. Zowat alle decors die we te zien krijgen in de TV-serie zijn ook te zien op het strand van Westende, gaande van het café van FC De Kampioenen, over de Pussycat, tot de garage van DDT en het voetbalveld van de voetbalploeg. De topper wordt ongetwijfeld de 10 meter hoge sculptuur met helemaal bovenaan Xavier (Johnny Voners) die een tijdje geleden overleed. Deze sculptuur is een eerbetoon aan deze kampioen en onderaan de sculptuur laten de makers Carmen zeggen ‘Sjoeke we missen je’.

“Dit Zandsculpturenfestival is helemaal anders dan de vorige”, zegt Peter Monbailleu. “Waar het in de andere edities ging om afzonderlijke sculpturen, stappen de bezoekers nu als het ware binnen in een verhaal en ze volgen het verhaal van het begin tot het einde.”

Het zand dat wordt gebruikt komt uit een groeve uit de regio Brussel en is voldoende bestand tegen minder goed weer. Het Zandsculpturenfestival loopt van 1 juli tot 12 september 2021 en de toegangsprijs bedraagt 12,50 euro. Voor inwoners van Middelkerke en mensen met een tweede verblijf is er een korting van 2 euro voorzien. Alle info is te vinden op www.zandsculpturenfestival.com .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.