Oostendedag breidt uit naar twee dagen met groot feest en activiteiten in alle wijken

© (Foto LB)
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

Op 10 en 11 september viert Oostende feest. De Oostendedag is dit jaar niet één, maar twee dagen. Op zaterdag is er een avondfeest in de ACEG Wellington Hippodroom en op zondag is er feest in alle Oostendse wijken.

In het weekend van 10 en 11 september viert Oostende opnieuw feest en daar mogen alle Oostendenaars van meegenieten. “In tegenstelling tot eerdere edities spreiden we de feestelijkheden over twee dagen”, licht burgemeester Bart Tommelein toe. Op zaterdag 10 september vormt de ACEG Wellington Hippodroom het decor van het avondfeest. Vanaf 19 uur zijn Oostendenaars welkom om te genieten van muziek, dans en Oostendse hapjes en drankjes. “Met de vele activiteiten willen we de Oostendenaar een fantastisch weekend bezorgen in onze mooie stad-aan-zee.” Op de affiche staan Oostendse bands en kunnen aanwezigen deelnemen aan een workshop Nepali-dans.

Zondag 11 september viert de Stad feest dan weer in alle Oostendse wijken. Deelnemers kunnen een fietsroute volgen die hen langs 9 Oostendse ontmoetingscentra zal brengen. Elk OC organiseert activiteiten voor jong en oud. “Begin september is traditioneel gezien het moment waarop Oostende weer in handen valt van de Oostendenaren. Op welke manier kan men beter zijn stad opnieuw ontdekken dan een fietstocht waarbij je in elke wijk en in elk ontmoetingscentrum ondergedompeld wordt in de eigenheid en het karakter van de wijk”, legt schepen Maxim Donck uit.

In het Westerkwartier proef je van de wereld. Met muziek, mode, animatie, hennatekeningen, … laten we je kennismaken met andere culturen. In Mariakerke focussen we ons op James Ensor en in Raversijde vormt de luchthaven het centrale thema. In het Centrum wordt Oostende als evenementenstad weergegeven. De wijk Oud Hospitaal profileert zich dan weer als kunstwijk. In Stene dompelen bezoekers zich helemaal onder in de wereld van de landbouw. Verder plaatst de Konterdamwijk oude ambachten in de kijker. In de Vuurtorenwijk primeert de maritieme geschiedenis. Alle activiteiten zijn gratis en reserveren is niet nodig.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.