Ook Zwevegem viert de Vlaamse Feestdag

© GV
Redactie KW

Zaterdagavond werd in Zwevegem de Vlaamse Feestdag gevierd. Het was er ambiance troef.

Het weer zag er lange tijd niet goed uit. Tot in de vooravond regende het pijpenstelen. Niettemin werkten de technici volop aan de voorbereidinen voor de 11-juliviering, het feest zou doorgaan.

Kort nadat de hemelsluizen dichtgedraaid werden, gaf de Clouseau-tributeband ‘Cluzo’ de aftrap van het feest. Zij slaagden er in het publiek dat druppelsgewijs aankwam op te warmen.

Na een korte toespraak van cultuurschepen Isabelle Degezelle, was het tijd voor de Green Onions. Zij brachten een non-stop repertoire met de betere dance-en popnummers uit de periode van de 80’s tot nu.

Blijven zitten

Ondertussen waren alle 400 zitplaatsen bezet. Vanaf de eerste drumslag zat de ambiance er goed in. Het was moeilijk om het zittend publiek zittend te houden. Enkele stewards die moesten toezien of de coronaregels goed gevolgd werden, maanden het publiek geregeld toe om te blijven zitten. De opzwepende beats waren echter te sterk om aan die vraag te voldoen en geregeld sprong het publiek recht. Het overgrote deel bleef wel mooi op zijn plaats zodat het feest dan toch wel coronaveilig verliep.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier