Ook Kuurne annuleert kerstmarkt

Geen Kerstmarkt dit jaar in Kuurne. © BRU
Redactie KW

Ook de kerstmarkt in Kuurne zal dit jaar niet doorgaan. Dat liet de Kuurnse burgemeester Francis Benoit (CD&V) donderdag weten via één van zijn kenmerkende Facebooklives. Een uur lang beantwoordde hij alle vragen van inwoners, en dat waren er heel wat.

“Ik wil hier niet oproepen om alles te annuleren, maar let toch op”, klonk het gisteren via de sociale media van de Kuurnse burgemeester Francis Benoit.

Hij annuleerde in één adem ook heel wat Kuurnse evenementen, waaronder de kerstmarkt, de volksreceptie en de jaarlijkse receptie voor nieuwe inwoners. “Het zou voor ons als gemeente gewoon niet slim zijn om nu zoveel mensen samen te brengen, want het kan gewoon niet op een seboorse manier, om het in het dialect te zeggen.”, klinkt het.

Ook de zwembadfilm die vrijdagavond gepland stond in het Kuurnse zwembad en de activiteiten die de komende dagen stonden te gebeurden in het kader van de zwembaddagen gaan niet door. De Centrumschool tenslotte kondigde gisterenavond ook nog aan dat hun Kerstmusical afgelast is.

Januari nog open

Evenementen in januari worden nog niet helemaal geannuleerd, maar ook daar waarschuwde de burgemeester al dat ze niet op een normale manier zullen kunnen doorgaan. “Verkoop tickets voor concerten of fuiven van mensen die afzeggen niet door, maar laat die plaatsen leeg, houd het veilig voor iedereen.”

De Kuurnenaars reageren teleurgesteld maar gelaten. Er kwamen vooral veel vragen in verband met de jeugdbewegingen en op dat gebied had de burgervader wel goed nieuws. “Die mogen hun activiteiten wel nog laten doorgaan”, meldt hij. “Iedereen die ouder is dan tien jaar moet wel een mondmasker dragen en we moedigen de leiding aan om zo veel mogelijk met de kinderen buiten te spelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.