Oldtimers en paarden smelten samen op Manor Goes Classic in Ledegem

“Zowel voor oldtimerliefhebbers als paardenliefhebbers is dit een interessant evenement, maar ook kinderen komen hier helemaal aan hun trekken”, zegt Evelien Huyghe. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Dit weekend vindt op de Manorhoeve in Sint-Eloois-Winkel het evenement Manor Goes Classic plaats. Tijdens het tweedaagse evenement smelten de werelden van paarden en oldtimers samen.

Manor Goes Classic is op 2 en 3 september aan de achtste editie toe. “Mijn vader is een grote liefhebber van oldtimers. Mijn man en ik zijn dan weer geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met paarden en koetsen. Het leek ons leuk om die twee werelden samen te brengen”, zegt organisator Evelien Huyghe. Zij runt langs de Gootstraat in Sint-Eloois-Winkel een paardenfokkerij.

Kinderdorp

Zowel paardenliefhebbers als oldtimerliefhebbers vinden komend weekend hun gading op de Manorhoeve. Voor de autoliefhebbers is het uitkijken naar de verschillende oldtimerritten. Op zaterdag arriveren de oldtimers omstreeks 16.30 uur terug toe op het domein en worden ook verschillende oude tractoren tentoongesteld.

“Voor de kinderen is vooral de keuring van de minipaardjes interessant. Zowel op zaterdag- als op zondagmiddag kunnen zij zich volop uitleven in het kinderdorp”, aldus Evelien.

Iberische paarden

Op zondag komen de koetsen aan bod. Op het domein staan er verschillende praktische proeven aangespannen rijden op het programma.

’s Ochtends is er ook opnieuw een oldtimerrit. De wagens komen omstreeks 13.30 uur terug aan in de Gootstraat. Ondertussen zijn er ook shows met onder andere Iberische paarden.

Kinderkankerfonds

Aan het evenement is ook bij deze editie een goed doel verbonden. Evelien en haar familie kozen ook dit jaar voor het Kinderkankerfonds. “In de tuin van de Manorhoeve stellen dit weekend verschillende kunstenaars tentoon. De werken kunnen ook aangekocht worden. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat dan naar het Kinderkankerfonds.”

De organisatoren hopen alvast een pak volk over de vloer te krijgen. “Zowel voor oldtimerliefhebbers als paardenliefhebbers is dit een interessant evenement, maar ook kinderen komen hier helemaal aan hun trekken.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier