Nieuwe reus maakt intrede op de Rozenfeesten

Foto: Van toneelvereniging Wonnebronne: Frank Vanslembrouck, Cathrine Vermote, Van de Dorpsvrienden Johan Verniest en Patrick Allemeersch en voorzitter Martin D’haeninck.
Redactie KW

De traditionele Beernemse Rozenfeesten zijn terug van weggeweest. In het weekend van 24 september stelt de organisatie een nieuwe reus voor aan het grote publiek, gevolgd door een heus feestweekend met avondmarkt en foorattracties.

‘Het Beerlandertje’, zo zal de nieuwe reus van de Rozenfeesten heten. “Die reus komt voort uit het koppel bestaande uit heks Kallemoeie uit Beernem en haar lief reus Hannes van Askappel, de vroegere Jan van Soetenaye. De vorige keer dat dat verhaal werd gespeeld, dateert al van 2009. Nu gaan we dus verder met een nieuwe reus. Daarvoor werken we samen met toneelvereniging Wonnebronne, die het hele concept uitwerkt tot een mooi en grappig verhaal”, legt voorzitter van Feest- en Handelsgroep Dorpsvrienden Martin D’haeninck uit. De reus zal drie meter groot zijn, iets minder dan anderhalve meter kleiner dan haar ouders. Op 24 september wordt ze voorgesteld op de avondmarkt van de Rozenfeesten.

Straatacts en animatie

Het feestweekend is een organisatie van 70-jaar oude Feest- en Handelsgroep Dorpsvrienden samen met verscheidene verenigingen. “Die samenwerking vinden we erg leuk, omdat muziek, toneel, erfgoed en feest samenvloeien in een leuk geheel. Er zullen ook straatacts zijn en we voorzien ook luchtkastelen, een muzikaal podium en ponyritjes. Verschillende verenigingen zullen voor animatie zorgen”, klinkt het.

Op zaterdag 18 september is er boogschieting en geeft Nele Bauwens een try-out van haar nieuwe cabaretvoorstelling.

Zondag 19 september worden er verschillende Beernemse Sneukeltochten georganiseerd. Zondag 26 september zorgt de Beernemse Atletiekvereniging voor een Berenloop waarbij dit jaar ook in groepjes kan gelopen worden. (AVH)

Meer informatie over de Rozenfeesten bij Martin D’Haeninck via 0475 87 61 91.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier