https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuw zomertraject verenigt ontspanning met erfgoed in Ruiselede

Vlnr:Sylvia Konior , schepen Ilse Volcke, Stefaan Bekaert,voorzitter cultuurraad en Leonie Lemey, administratief personeel voor cluster Vrije Tijd.
Vlnr:Sylvia Konior , schepen Ilse Volcke, Stefaan Bekaert,voorzitter cultuurraad en Leonie Lemey, administratief personeel voor cluster Vrije Tijd.
Redactie KW

nieuwe concept toe.

“Het traject van zowat 25 kilometer brengt de deelnemers naar een aantal historische toppers en erfgoedelementen: twaalf voor de volwassenen en negen voor de kinderen. Bij elke vraag moet je een getal zoeken. De som daarvan is je eindscore. De prijzenpot omvat zeven Ruisléebonnen van 25 euro en zeven pretparkpakketten voor de kinderen.”

“De omschrijving ‘Slenteren’ is een hint. Doe het rustig aan, te voet of per fiets, in volle vrijheid en in een gezapig tempo. Geniet van wat je ziet. ‘Bekijk, zoek en bewonder!’ is onze warme aanrader. Het is echt een unieke kans om zoveel moois te ontdekken, meer info te vergaren over het lokale erfgoed. De opportuniteit om op eenvoudige en speelse wijze heel wat bij te leren. Dankzij de inspirerende inbreng van Heemkring Ruiselede wordt het een boeiende beleving. Dank aan die levende encyclopedie!”

“Je kan de ronde afwerken in één ruk, of in fracties. De volledige vrijheid en willekeur van de belangstellende is hier cruciaal. Ietwat educatief, ontspannend en sportief: de perfecte mix voor amusement, op ‘expeditie’ rond ons erfgoed.”

Ook voor kinderen

“De campagne loopt van 1 juli tot 31 augustus. Het plan en de vragenlijst zijn af te halen in het gemeentehuis, in de kerken van Doomkerke en Kruiskerke en in café De Boltra in Kruiskerke. Je kan ze ook downloaden via de site van Doomkerke of Ruiselede.”

“Een andere betrachting is de kinderen te introduceren in heemkunde. De vragen voor de kinderen hebben quasi allemaal iets met dieren te maken. De objecten op de foto hierbij zijn een vage verwijzing naar de vragen. De negentig jaar oude fiets om te slenteren. De helm en het gasmasker, net als de lieve hond Samson – want jawel: dertig jaar geleden werd een liedje van Samson en Gert in Ruiselede opgenomen.”

(RVDS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten