Nancy Cattrysse is de sterke vrouw achter het Champagnefestival: “Genieten van de kleine dingen”

foto JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Nancy Cattrysse (57), de sterke vrouw achter de vzw achter het Champagnefestival, blikt terug op een weekend vol bubbels. Ze is een kind van de zee, maar verblijft tegenwoordig heel veel in Mol en daar heeft de liefde alles mee te maken.

Het Champagnefestival lokt jaarlijks mensen uit alle uithoeken van het land. Dat was deze editie niet anders. Na een corona-editie vorig jaar waren de bezoekers dolenthousiast. De bubbels vloeiden er rijkelijk en de champagneboeren genoten zichtbaar. Want ook voor hen is het een erg moeilijk jaar geweest.

“Het coronavirus heeft heel veel kapot gemaakt”, opent Nancy. “De champagneboeren hebben erg geleden. Ze waren dan ook heel blij dat ze eindelijk opnieuw aan een evenement konden deelnemen.”

Ook vzw Champagnefestival kende een moeilijke periode. “Ik denk dat het voor alle sectoren en alle mensen heel moeilijk is geweest en we zijn er nog niet helemaal uit. Het virus is nog altijd aanwezig, maar er is licht aan het einde van de tunnel. Het heeft ons duidelijk gemaakt dat we opnieuw moeten leren genieten van de kleine dingen des levens.”

En als het even kan: met een glaasje champagne. Nancy geniet niet alleen van een glaasje bubbels, maar ook van de liefde. Vier jaar geleden liep ze Jef Tielemans (57) tegen het lijf… jawel, op een champagnebeurs. Niet evident voor Nancy, want vier jaar eerder verloor ze haar grote liefde aan kanker. “Ik moet bekennen dat ik nooit had gedacht dat ik me nog zou kunnen openstellen”, zegt Nancy eerlijk. “Na de dood van mijn grote liefde Geert heb ik het heel moeilijk gehad. We kregen nooit de kans om op een deftige manier afscheid van elkaar te nemen.”

Veel pendelen

“Mijn dochter Laura bleef na het overlijden van Geert verweesd achter. Want hoewel Geert haar biologische papa niet was, had ze toch een goede band met hem. Maar we sloegen er ons door: samen.”

Jef was iemand die graag een glaasje champagne dronk, maar met Nancy ging er een compleet nieuwe wereld voor hem open. “Ik heb Jef helemaal betoverd met champagne”, lacht Nancy. “Hij is ondertussen al even een volwaardig lid van de vzw en doet dat goed. Hij is mijn steun en toeverlaat en helpt me waar hij kan. Ik ben blij dat ik Jef die dag tegen het lijf ben gelopen. We vullen elkaar aan op allerlei manieren. Maar dat betekent niet dat ik Geert vergeten ben en Jef begrijpt dat ook. Jef en ik: dat werkt.”

Het werkt zo goed dat Nancy en Jef geregeld heen en waar pendelen: van Mol naar Oostende en omgekeerd. “Ik woon natuurlijk nog steeds in Oostende. Ik heb de zee nodig in mijn leven. Maar uiteraard ben ik geregeld in Mol, bij Jef. Hij werkt bij Johnson & Johnson. We hebben al heel wat uurtjes in de auto versleten sinds de start van onze relatie. Maar weet je: ik zou het niet anders willen. Of we er ooit al aan gedacht hebben om ons samen in Oostende te vestigen? Daar hebben we natuurlijk al over gepraat, maar dat is toekomstmuziek. Voorlopig lukt het ons aardig om heen en weer te rijden”, besluit Nancy.

Het Champagnefestival is nog maar pas achter de rug en het volgende champagne evenement staat alweer te wachten. Tijdens het laatste weekend van november, op 26, 27 en 28 november, vormt de evenementenhal van de ACEG Wellington Hippodroom het decor van het HIP Champagne Event.

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier