Nacht van het Zoute in coronamodus

© (Foto GF)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

De Nacht van het Zoute is de voorbije jaren uitgegroeid tot een begrip in Knokke-Heist en ver daarbuiten. De uitbaters van exclusieve boetieks en kunstgalerijen maken er ieder jaar een stijlvol evenement van dat inwoners en tweedeverblijvers samenbrengt.

Vorig jaar ging er wegens corona een streep door het evenement. Om het aantal bezoekers te beperken en het evenement dus coronaproof te laten verlopen heeft het college van burgemeester en schepenen beslist van vrijdag 6 augustus tot en met zondag 8 augustus 2021 geen privatieve innames van het openbaar domein toe te laten in de Kustlaan, op het Lichttoren- en Albertplein, de Wielingen en op het strand en Zeedijk tussen Lichttorenplein en de Wielingen.

In deze zone worden geen vergunningen afgeleverd om materiaal te plaatsen en festiviteiten te organiseren op het voetpad, rijweg, plein, zeedijk en strand. Uitbaters van een handelszaak zijn vrij om een receptie of andere activiteit binnen in hun etablissement te organiseren mits naleving van de geldende COVID-maatregelen.

Het gemeentebestuur doet een warme oproep aan de plaatselijke ondernemers om zich in de toekomst te verenigen en een werkgroep/comité Nacht van het Zoute op te richten zodat het hele feestgebeuren op een meer gecoördineerde manier kan verlopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier