Na twee jaar onderbreking vindt twaalfde editie Brugse Kaasmarkt plaats op 4 september

© SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

In het Brugse restaurant La Tache werd donderdagavond de volgende editie van de Brugse Kaasmarkt voorgesteld. De twaalfde editie zal na de twee coronajaren op 4 september uiteindelijk kunnen doorgaan op het Zand.

Vanaf 9.30 uur kan je bij 60 verschillende stands proeven maar ook de kazen kopen uit binnen- en buitenland. De kaasmakerij Milcobel zal er alvast een aantal nieuwe kazen lanceren.

Blaaskapellen

Eregast voor de opening is gouverneur Carl De Caluwé samen met de Brugse burgemeester Dirk De fauw. De stad Brugge verleent opnieuw haar medewerking voor een vlot verloop.

Naast de kaasstanden zijn er vijf blaaskapellen die komen spelen, de Alpenhoornblazers met hun zes meter lang instrument, de champagnebar die niet meer weg te denken is en een leuke wedstrijd voor de kinderen.

Reuzenstoet

De organisatoren van de Kaasmarkt werken samen met het Feestcomité Koolkerke die net die zondag een reuzenstoet organiseert vanuit de Hauwerstraat over het Zand richting Burg waar de nieuwe reuzin Calle Bezems gedoopt zal worden.

Een 20-tal reuzen zullen samen met muziekkorpsen door de straat trekken. De opbrengst van de Brugse Kaasmarkt gaat telkens naar een goed doel en dit jaar viel de keuze op de vzw de Kantel die in Sint-Kruis actief is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.