Na de annulatie: Koekelare Leeft organiseert twéé pop-upfestivals in september en oktober

Les Truttes komen dit jaar dan toch nog naar Koekelare, twee keer zelfs. © Karel Uyttendaele
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Goed nieuws voor Koekelarenaars met knaldrang: een week na de annulering van nazomerfestival Koekelare Leeft komen de organisatoren met goed nieuws. Er komen twee pop-upedities in de plaats.

Toen de organisatoren van Koekelare Leeft op zondag 15 augustus bekendmaakten dat de editie van dit jaar niet zou doorgaan, zorgde dat voor een pak ontgoochelde reacties. De tegenvallende ticketverkoop en de onduidelijkheid rond de coronasituatie noopten de organisatoren om het nazomerfestival in de feesttent in De Mote te annuleren, “om het voortbestaan van het festival te garanderen.”

Witte rook

Maar zie: een week later veranderde het organiserend comité de profielfoto op Facebook naar … witte rook. Er is immers goed nieuws: het festival kan dan toch plaatsvinden, zij het dan in een afgeslankte versie en op een andere locatie. En opvallend: niet één keer, maar twee keer.

Het was de firma Bouwmaterialen Willaert die de organisatie een reddingsboei van formaat toewierp. “De familie bood ons aan de loods in de Oostmeetstraat gratis te gebruiken”, vertelt Christophe Desmet. “Dat, en de aangekondigde versoepelingen van het laatste overlegcomité, boden ons de kans om toch iets te organiseren tijdens het kermisweekend. Een loods gratis mogen gebruiken in plaats van een peperdure tent opzetten: dat scheelt enorm.”

Pop-up

Dus komt er op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september een ‘Koekelare Leeft Pop-up’. Met exact hetzelfde programma als aanvankelijk aangekondigd. Er is telkens plaats voor 2.000 personen. Het gaat bovendien om een zogenaamd covid safe event. Je komt er dus alleen in met een ‘covid safe ticket’, waarvoor je minstens twee weken moet gevaccineerd zijn, over een negatief testresultaat beschikken of een herstelcertificaat moet kunnen voorleggen. De artiesten die voorzien waren voor vrijdag 2 en maandag 6 september, hebben al bevestigd dat ze van de partij zijn in 2022: Regi, Stan Van Samang en Niels Destadsbader.

Enige domper op de feestvreugde: voor het vrijdagprogramma, met Jettie Palettie, Swoop en Les Truttes, waren er al 3.000 tickets verkocht, terwijl er dus slechts 2.000 plaatsen zijn. Maar ook daar hebben de organisatoren een oplossing voor. “We organiseren op 30 en 31 oktober een tweede Koekelare Leeft Pop-up”, vertelt Christophe Desmet. “De eerste 2.000 mensen die hun ticket voor 3 september omboeken naar het pop-upfestival, komen er in. De overige mensen worden automatisch omgeboekt naar 30 oktober. Op die dag komen exact dezelfde artiesten optreden. De affiche voor 31 oktober moeten we nog vastleggen.”

Tickets voor zaterdag 4 en zondag 5 september zijn heel binnenkort opnieuw te koop via de website www.koekelareleeft.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier