N-VA wil Triënnale verlengen tot na de herfstvakantie

Een iconisch beeld uit de vorige Triënnale. N-VA Brugge vraagt het stadsbestuur om het evenement tot na de herstvakantie te laten doorlopen.©Davy Coghe Davy Coghe
Een iconisch beeld uit de vorige Triënnale. N-VA Brugge vraagt het stadsbestuur om het evenement tot na de herstvakantie te laten doorlopen.©Davy Coghe Davy Coghe
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Oppositiepartij N-VA vraagt het stadsbestuur om de geplande Triënnale langer te laten doorlopen, tot op het einde van de herfstvakantie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“In mei 2021 start de Triënnale, een lichtpunt in de huidige moeilijke tijden waarin de culturele sector een beduidend slachtoffer is”, beargumenteert N-VA-raadslid Martine Bruggeman. “Dit kunstevenement zet Brugge mooi op de kaart, wat zeer gunstig is voor het toerisme en rechtstreeks of onrechtstreeks voor alle Bruggelingen. Als dit evenement in de geplande periode doorgaat, van 8 mei tot 26 september, riskeert de stad heel wat bezoekers te missen. Want wat met het internationaal publiek dat nu wellicht nog afwachtend staat tegenover buitenlandse reizen? We moeten er voor zorgen dat de bijzonder zwaar getroffen horeca en toeristische handelszaken tijdens en door de Triënnale nu wel graantjes kunnen mee pikken. Een langere periode zorgt ook voor een betere spreiding en vermijdt problemen door concentraties van te veel bezoekers.”

Fractieleider Geert Van Tieghem stelt dat de kostprijs meer dan 2 miljoen euro bedraagt. Het gaat om nog meer geld dan Wintergloed. In deze tijden moeten we onze middelen weldoordacht inzetten en ervoor zorgen dat er een return is voor onze bevolking.”

Verder vraagt N-VA om bij de programmatie aandacht te hebben voor Vlaams talent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.