Muzikale start van de vakantie met ‘School is out’

Stad Oostende en de diverse jeugdwerkpartners zetten de zomervakantie in met het festival ‘School is out’ in ‘t Bosje op 26 juni. (gf)
Redactie KW

Op woensdag 26 juni organiseert stad Oostende opnieuw het jongerenfestival ‘School is out’ op de evenementenweide in het Maria-Hendrikapark. Het evenement biedt tieners een jeugdige festivalervaring dicht bij huis.

Jongerenfestival School is out keert terug naar het Maria-Hendrikapark (’t Bosje) op woensdag 26 juni. Dit jaar staat het festival in het teken van de traditionele kermis, waarbij jongeren kunnen deelnemen aan een breed aanbod aan activiteiten variërend van workshops en sport tot dj-sets. School is out biedt tieners een jeugdige festivalervaring dicht bij huis.

Dj-wedstrijd

Voor de jongeren van 16 jaar en ouder is er van 20 tot 2 uur opnieuw een fuif. Tijdens deze School is out-clubnight kunnen jongeren zich helemaal uitleven op de dansvloer en genieten van de beste muziek.

Een nieuwigheid dit jaar is de School is out-dj-wedstrijd. Jongeren tussen 12 en 25 jaar konden deelnemen door hun mixtape in te sturen via vi.be. De winnaars mogen zowel overdag als tijdens de clubnight optreden. Ze worden hierbij begeleid door ervaren jeugdwerkers van het jongerenmuziekcentrum OHK.

Dansende zomerinzet

“Stad Oostende wil de zomervakantie op een leuke manier starten en organiseert daarom samen met de diverse professionele jeugdwerkpartners een nieuwe editie van School is out”, zegt schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert (CD&V). “Het belooft opnieuw een bruisende dag en nacht te worden vol activiteiten, workshops, muziek en dans.”

“Met School is out zorgen we voor een uitbundige, muzikale afsluiter van het schooljaar. Zo kan iedereen proeven van dans en muziek, zelf eens achter een draaitafel staan en de mooie kustzomer dansend beginnen”, blikt schepen van Onderwijs Natacha Waldmann (Groen) vooruit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier