Mooiste vogels van West-Vlaanderen te gast in zaal Kubox Kuurne voor provinciaal kampioenschap

© BRU
Redactie KW

Afgelopen weekend vond in zaal Kubox de 64ste editie van het kampioenschap van West-Vlaanderen siervogels plaats. In totaal brachten 52 kwekers daarbij hun mooiste exemplaren mee naar het provinciaal kampioenschap, wat resulteerde in een tentoonstelling van om en bij 1.500 vogels.

Nadat vrijdagavond de vogels eerst een voor een werden gekeurd, kon zaterdag het grote publiek de gevleugelde prachtexemplaren komen bewonderen. “Het is voor de eerste maal dat Kuurne het provinciaal kampioenschap van West-Vlaanderen mag ontvangen”, opent ringverantwoordelijke Dimitrie Devolder.

Verkoop

“Ook de volgende twee jaar zal h”et kampioenschap in zaal Kubox plaatsvinden. Naast de keuring en tentoonstelling is ook de vogelverkoop op zondagmorgen een onderdeel die steeds op veel bezoek kan rekenen. Ook deze keer was dit niet anders. Om de exporuimte wat op te fleuren tijdens de tentoonstelling hadden de kinderen van internaat de Rijzende Ster uit Kuurne wat tekeningen van vogels ingekleurd op vraag van de Paradijsvogel Kuurne, die de organisatie van het provinciaal kampioenschap op zich nam.”

“Om het vele werk van de kinderen te belonen schonk de Paradijsvogel Kuurne hen snoep en een waardebon.”

In totaal namen 5 deelnemers uit Kuurne deel aan het provinciaal kampioenschap. Kuurnenaar Gautier Dewaele werd daarbij gewestwinnaar van het gewest Kortrijk bij de jeugd. Kurt Vermet uit Torhout werd algemeen provinciaal kampioen.

De titel van provinciaal jongeren kampioen van West-Vlaanderen ging naar Morgan Devriese uit Roeselare. In de vrije klasse C werd Jurgen Neyrinck uit Ledegem de laureaat. Ten slotte werd ook de clubkampioen van de Paradijsvogel Kuurne gehuldigd. Deze titel was dit jaar weggelegd voor Johan Brulez.

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.