Moense Kinderfeeste is na vier jaar helemaal terug

De Moense Kinderfeeste is een attractiepark met tal van activiteiten op kindermaat. (foto GJZ)
Redactie KW

Na een rustperiode van vier jaar werken de organisatoren van de Moense Kinderfeeste met volle moed aan de volgende editie. Thema deze keer is ‘Cowboys en Indianen’.

Kinderen en hun ouders kunnen zondag 26 juni reeds aanstippen in hun agenda. Op de terreinen van Transport Vanneste organiseert men dan de negende editie van de Moense Kinderfeeste. Het idee van de Moense Kinderfeeste ontstond in 2004 toen Geert Vanderhaeghen, een uitgeweken Kuurnenaar, het concept van de Kuurnse Kinderfoor naar Moen wilde halen.

Samen met een team medewerkers slaagde men in het opzet. Ondertussen is de Moense Kinderfeeste een begrip geworden in de regio. “Bij onze laatste editie in 2018 waren er 1427 kinderen aanwezig. Reken daar de ouders bij en we komen al snel aan zo’n 4.500 aanwezigen”, vertelt Geert.

De organisatoren hadden de pech dat de Kinderfeeste een tweejaarlijks gebeuren is en men in 2020 niet kon organiseren wegens covid. “Vandaar dat we nu al van ons laten horen, zodat de mensen weten dat we er nog veel zin in hebben en we dus op 26 juni onze negende editie hebben.

Men blijft opnieuw op de terreinen van Transport Vanneste. “In 2016 hadden we een echte regeneditie. We besloten dan ook in 2018 alles te concentreren op de enorme terreinen van het transportbedrijf en niet meer in het centrum van Moen. Bij regenweer kunnen we nu met heel wat zaken binnen.”

Goede doel

Geert Vanderhaeghen belooft in ieder geval een spetterende editie. “Zowat alle sponsors die steunden voor onze editie in 2020, vroegen hun geld niet terug, zodat we op dat vlak al goed zitten. Het thema deze keer is Cowboys en Indianen. Guapa Creations zorgt voor een unieke stand in dit thema. Ook al heel wat ander spelmateriaal is voorzien.”

Per kind vragen de organisatoren een deelnameprijs van 3 euro, maar daarvan gaat een belangrijk deel naar Huize Ten Dries (vzw Jongerenzorg Zuid-West-Vlaanderen) in Sint-Denijs.

“Wij willen hen een duwtje in de rug geven door na ons evenement een mooi bedrag te schenken. Op die manier kunnen zij extra ondersteuning voorzien voor hun vakantiewerking en privétherapieën want enkel extra fondsen kunnen hen hierbij verder helpen. Via onze website hebben we ook een crowdfunding opgezet.”

Geert Vanderhaeghen hoopt niet alleen op goed weer maar ook op genoeg ‘knaldrang’ bij de mensen om van 26 juni een groot feest te maken.

(GV)

Meer informatie: www.moensekinderfeeste.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier