https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Middelkerke weer helemaal in ban van de strip

Organisator Chris Cordier is opgelucht dat de jubileumeditie kan doorgaan. © luc cassiman 0473616028 MIDDELKERKE LC
Paul Bruneel

Nadat vorig jaar het Stripfestival Middelkerke niet kon doorgaan door de coronapandemie, wordt dit jaar een supereditie aangekondigd. Al sinds 1987 is het festival een trekpleister in de badplaats. De editie dit jaar wordt nog niet zoals vroeger, maar toch extra feestelijk, want het is de 35ste keer dat een Stripfestival plaatsvindt.

“Het was tot enkele weken geleden nog nagelbijten om duidelijkheid te krijgen inzake het organiseren van het stripfestival”, zegt organisator Chris Cordier. “We bleven niet stilzitten en zijn begin dit jaar gestart met de voorbereidingen. Nu het zeker is dat alles kan plaatsvinden, hebben we nog een paar tandjes bijgestoken en we zijn er nu klaar voor. Het Stripfestival Middelkerke, dat plaatsvindt van 24 juli tot en met 16 augustus, wordt een van de mooiste die er in de loop der jaren zijn geweest. Alles wordt coronaveilig georganiseerd en er moeten enkele aanpassingen gebeuren, maar daar is van in het begin rekening mee gehouden.”

Chris Cordier is al van in de beginjaren betrokken bij het stripfestival en enkele jaren geleden kwam zoon Jens het team versterken. “We zijn met een relatief klein team en kunnen rekenen op een aantal dynamische medewerkers, onder wie Geert Vangheluwe, André Viaene en Danny Schacht. Ons festival is bekend voor de vele tekenaars die aanwezig zijn om hun strips te signeren. Dit jaar zullen er uiteraard tekenaars aanwezig zijn, maar er zijn geen signeersessies zoals we die kennen. Dit is uiteraard spijtig, maar er zijn heel wat alternatieven voorzien. We willen kinderen en volwassenen opnieuw laten dromen tussen de strips door”, zegt Chris Cordier.

Hulde Paul Geerts

Dit jaar is er een speciale aandacht voor Paul Geerts. De 84-jarige striptekenaar komt immers al 35 jaar trouw naar het stripfestival van Middelkerke. Als eerbetoon wordt uitgepakt met twee speciale uitgaven van Suske en Wiske: De Gekker Gokker, dit was het allereerste album van Suske en Wiske door Paul Geerts en De 7 schaken. Nog ter ere van Paul Geerts is er ook een speciale champagnecapsule gemaakt met zijn afbeelding. Er zullen trouwens nog meer champagnecapsules te verkrijgen zijn, waaronder een reeks rond Piet Pienter en Bert Bibber en een reeks rond Jerom. Ook van Natasja komt er een speciale uitgave van Het afgelegen eiland. Deze uitgave komt er naar aanleiding van 50 jaar Natasja. In de rand van het stripfestival zijn er ook nog enkele striprommelmarkten voorzien. De eerste is op 17 juli, de tweede op 28 augustus, telkens van 7 tot 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten