Menen wordt magisch verlicht

Vrijdagavond werden stipt om 19 uur de eerste beelden op de gevel van het stadsmuseum geprojecteerd.©wilfried Ossieur WO
Vrijdagavond werden stipt om 19 uur de eerste beelden op de gevel van het stadsmuseum geprojecteerd.©wilfried Ossieur WO
Redactie KW

In het kader van Boulevard Polar brengt het Cultuurcentrum De Steiger in Menen van 26 februari tot 14 maart licht en ruimte in de stad.

Via videomapping worden drie historische gevels in het stadscentrum het decor van een indrukwekkende, artistieke film. Het is het verhaal van een kleine tovenaar. Hij ontdekt tijdens de oogstrelende video’s vol verwondering nieuwe werelden.

Vrijdagavond werden om 19.00 uur de eerste beelden op de gevels geprojecteerd. Ontdek zelf hoe die er uit zien tijdens een sfeervolle avondwandeling die start aan het stadsmuseum (Rijselstraat 77). De wandeling brengt je na het museum naar het stadhuis (Grote Markt) en de Sint-Franciscuskerk (Ieperstraat).

Langs de feeërieke Oude Leielaan ben je na een klein uur terug bij het stadsmuseum. Laat je onderdompelen in het magische verhaal en geniet van een sfeervolle avondwandeling die de erfgoedlocaties met mekaar verbindt. Dit project werd gerealiseerd in samenwerking met Limen Visual en Urban Mapping. De Wandeling is gratis tussen 19 en 22 uur. Er wordt wel gevraagd om samenscholingen te vermijden.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.