Meikapelfeesten in Lendelede met verjongd comité

(foto CLY)
Redactie KW

Vrijdag 6 en zaterdag 7 mei zijn er na twee jaar onderbreking opnieuw Meikapelfeesten in een feesttent op de parking van erevoorzitter Pascal Debraeve. Met op vrijdag een gelegenheidscafé en een fuif en op zaterdag een vinkenzetting, kinderkermis, eetfestijn en optredens van zangers B. Jorn en Gregory.

“De eerste Meikapelfeesten dateren al van 1945”, zegt Yorik Depaepe van het organiserend feestcomité. “De laatste van mei 2019. Toen hadden we maar drie bestuursleden: Pascal Debraeve, Joris Vancoillie en ikzelf. Ondertussen kwamen er drie vrouwen bij: Sia Demets, Melanie Ciers en kersvers CD&V-gemeenteraadslid Liese Decroubele, die hier recent een huis kocht en kwam wonen.”

“Een jong bestuur, waardoor we nu met ons programma ook jongeren en jonge gezinnen willen aanspreken om mee te komen feesten. Er vestigden zich hier de laatste jaren ook al heel wat jonge gezinnen in de wijk.”

Holy V Reunited

De Meikapelfeesten hebben plaats in de feesttent in de Meikapelstraat 24 bij Pascal Debraeve. Ze starten op vrijdag 6 juni met van 16 tot 20 uur een Meikapelcafé voor de mensen van de wijk, vrienden en kennissen.

“Kortom voor iedereen. Ook onze sponsors zijn uitgenodigd. Van 20 uur tot 3 uur zaterdagmorgen is er de fuif ‘Holy V Reunited’ met dj’s Karel Veranneman en Simon Vansteenkiste die vele jaren in Jeugdhuis Skalul draaien. We verwachten jonge en minder jonge fuivers, Skalullers en ex-Skalullers, oud-leden van jeugdverenigingen….”

Barbecue en optredens

Zaterdag 7 mei is er om 9 uur een vinkenzetting. “Van 14 tot 17 uur begint de ‘Vlaamse Kinderkermis’ met volksspelen, springkasteel, KUB-spel, kinderfuif… Gewoon heel veel kinderanimatie. Hopelijk komen de ouders mee om ondertussen iets te drinken aan onze bar. Om 18 uur sluiten we de zaterdag af met een eetfestijn (barbecue) en daarna optredens van onze eigen Lendleedse zangers B.Jorn en Gregory (uitbater café De Club).”

“Volwassenen betalen voor de barbecue 20 euro, kinderen 12 euro. Je moet wel tegen ten laatste maandagavond 2 mei inschrijven bij mij via mail yorickdepaepe@hotmail.com en via gsm 0477 32 24 82. Wie inschreef krijgt een polsbandje. Wie niet inschreef voor het eetfestijn is uiteraard ook welkom en kan iets drinken of een babbeltje slaan.”

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.